Fantasyschrijvers doen een boekje open op FantasiaFest

Afbeelding
actueel

RODEN - Hoe bouwt een fantasyschrijver die onbekende wereld? Hoe creëert hij de spannende dialogen en personages waar jij zo van houdt? En kun je dat ook zelf? Een groep fantasyschrijvers staat klaar op FantasiaFest om lezers en andere fantasten daar alles over te leren, op 30 en 31 juli in Roden rondom de historierijke Havezate Mensinge.

Een groep van maar liefst veertien fantasyschrijvers geeft acte de presence op FantasiaFest bij het onderdeel ‘Een Magisch Verhaal’. Ze komen om hun boeken te verkopen en te signeren, maar vooral ook om de bezoekers te laten delen in hun enthousiasme en liefde voor het magische, het onmogelijke en het vreemde. Iedere schrijver die deelneemt aan ‘Een Magisch Verhaal’ geeft daarom een gratis workshop die aansluit bij zijn werk.

“Verhalen zijn voor ons de reden van ons bestaan. We léven verhalen en vinden het heerlijk om die te delen”, zegt deelneemster Christien Boomsma (schrijfster van magische jeugdboeken) uit Grijpskerk. “Bovendien: zonder de verhalen van de schrijvers, zouden al die fantasyfilms en festivals niet eens mogelijk zijn.” FantasiaFest is niet het enige festival dat schrijvers uitnodigt om te komen. Maar het is wel het eerste waarbij alle deelnemers zo actief de dialoog met het publiek opzoeken. Peter Schaap – godfather van de Nederlandse fantasy en bekend van series als ‘De Wolver’ en ‘Schaduwmeesters’ – gaat vertellen over zijn passie voor fantasy. Bas Kock, die voor zijn Emperium trilogie een hele nieuwe wereld creëerde, gaat zijn bezoekers world building leren. Marieke Frankema – schrijfster van onder andere de historische fantasy Offer in de Mist, maar ook musicalactrice – geeft de workshop ‘Drama en Dialogen’ over het snijpunt van de theater- en schrijfwereld.

Ook de jeugd wordt niet vergeten. Zo geeft Atalanta Nèhmoura – schrijfster van epische young adult fantasy een workshop ‘Draken tekenen’ voor iedereen vanaf negen jaar. Christien Boomsma – schrijfster van spannende en magische jeugdboeken – concentreert zich voor deze gelegenheid op de allerjongsten. Tijdens haar workshop ‘Op stap met de Verhalenheks’ - , die aansluit bij het prentenboek De Verhalenheks , gaat ze samen met kinderen van 4-9 jaar op zoek naar de verhalen die zich verstoppen in de simpelste voorwerpen: een vlindervleugeltje of een mooie steen.

Het complete programma is te vinden op de website FantasiaFest.nl/verhaal. Het festivalterrein is geopend op zaterdag 30 juli van 11.00 tot 23.00 uur en op zondag 31 juli van 11.00 tot 19.00 uur.

UIT DE KRANT

Lees ook