‘We zijn wellicht de eerste met een thema’

Afbeelding
actueel
Zwem4daagse Roden  wil pril record overtreffen
RODEN – Roden, en speciaal zwembad de Hullen in Roden, staat van 17 tot en met 21 oktober volledig in het teken van de zwem4daagse. Het evenement blijft elk jaar weer aan populariteit winnen. Van 300 deelnemers naar 350, terwijl vorig jaar zelfs 400 mensen deelnamen. Uiteraard wil de organisatie dit aantal overtreffen. Om dat te bewerkstelligen, zijn bepaald geen halve maatregelen genomen. Er is een thema gekoppeld aan de vierdaagse en ook de randactiviteiten liegen er niet om. ‘Ik denk dat we wellicht de eerste zwemvierdaagse zijn die met een thema werkt’, zegt stagiair Joe Mulder,  die de vierdaagse organiseert als afronding van zijn studie Sport en Bewegen.
Uiteraard krijgt Mulder ondersteuning, bijvoorbeeld van de ervaren Gina Boonstra. ‘De vierdaagse duurt eigenlijk vijf dagen, zodat mensen een dag over kunnen slaan. Vier keer meedoen betekent een medaille en vanaf dinsdag starten de randactiviteiten, al hebben we maandag al wel een optreden van een djembégroep. Kinderen kunnen meedoen aan spijkerbroekhangen – met de finale op vrijdag- en verder hebben we gekozen voor het thema Hawaii. Ja, er staan hier straks palmbomen’, lacht Joe. Op dinsdag, woensdag en donderdag is er behalve spijkerbroekhangen ook limbodansen. Voor de beste danser is een beker beschikbaar. Ook nieuw is Kookstudio de Hullen. Kinderen kunnen zelf, voor een euro, een pannenkoek of pizza bakken. De afsluitende vrijdag staat in het teken van de finale van het spijkerbroekhangen, de medaille-uitreiking en van disco. Niemand minder dan DJ Franky draait dan populaire muziek. Iedereen kan dagelijks vanaf 17.30 uur het water in, inderdaad een half uur eerder dan normaal.
Bijzonder vinden Joe en Gina het succes van de vierdaagse eigenlijk helemaal niet. ‘Het is iets dat ouders eenvoudig samen met hun kinderen kunnen doen. Kost maar een uurtje. En wie heeft er eigenlijk niet ooit eens aan een zwemvierdaagse meegedaan? Het hoort er gewoon bij. Met ons thema en heerlijke pannenkoeken en pizza’s  rekenen we weer op heel veel zwemmers,. Meedoen is gezellig. Het is veel meer dan zwemmen alleen.’ Meedoen aan de zwem4daagse in Roden kost negen euro.

UIT DE KRANT

Lees ook