Dorpsbelangen Nieuw Roden presenteert alternatief plan centrum

Afbeelding
actueel
NIEUW RODEN – Nu een grote super in het centrum van Nieuw Roden naar alle waarschijnlijkheid geen haalbare zaak is (de Lidl haakte onlangs op het allerlaatste moment af), is Dorpsbelangen aan de slag gegaan met een alternatief plan. Zij zien het liefst een combinatie van wonen en winkels. Het plan, dat tot stand kwam in samenwerking met architectenbureau Roderveld, heeft Dorpsbelangen aan de gemeente en vastgoedontwikkelaar Rottinghuis gepresenteerd.
In dat plan zouden er in de voormalige Meester de Vriesschool in het centrum plaats zijn voor 30 woon/winkeleenheden. Dorpsbelangen wil het dorpse karakter versterken en de levendigheid behouden. Vandaar dat zij de voorkeur geven aan herbestemming van de oude school in plaats van dat het pand mogelijk wordt afgebroken. Dan zou het namelijk één grote parkeerplaats kunnen worden en daar zit Dorpsbelangen niet op te wachten.
De Handelsvereniging van Nieuw Roden ziet het liefst dat er een grote trekker naar het centrum komt. Volgens de bestuursleden is er best interesse in ondernemen in Nieuw Roden, maar dan moet er wel een concreet plan liggen. En dus het liefst met een paar grote namen. Zowel Rottinghuis als de gemeente geven aan dat er gesprekken zijn geweest met organisaties als Aldi, Jumbo en Action, maar zij hebben laten weten geen interesse te hebben. De gemeente zou het liefst de Meester de Vriesschool betrekken bij de herstructureringsplannen voor het centrum, maar dat is tot dusver niet gelukt. Daarom is  besloten de school in de etalage te zetten.
 
 

UIT DE KRANT