Brandweerman Johan neemt na 36 jaar afscheid

|
| Foto: |
actueel
LEEK - Op 1 februari heeft de langste zittende beroepsbrandweerman van gemeente Noordenveld,   Johan Doornbosch uit Leek, gebruik gemaakt van de functioneel leeftijdsontslag. Door de  dienstplicht is Johan op 6 januari 1981 in dienst getreden bij  defensie.  Op 16 maart 1981 kreeg hij de mogelijkheid tot overplaatsing naar Munitie  Magazijnen  Complex  in Veenhuizen.  Johan is dus in totaal ruim 36 jaar in dienst van Defensie geweest, waarvan bijna 36 jaar als brandweerman bij de bedrijfsbrandweer op met MMC Veenhuizen. Hij is begonnen als brandwacht en is na het volgen van diverse brandweeropleidingen uiteindelijk in de rang van Hoofdbrandwacht in de functie van 1e Medewerker Brandweerdienst bij het Defensie Munitiebedrijf per 1 februari eervol ontslagen. Hij kan terugkijken op een heel mooie loopbaan als brandweerman bij Defensie.  Tevens heeft hij vele successen behaald samen met collega’s bij de algemeen brandweer  wedstrijd  comité  (ABWC).
Johan was een zeer fijne collega om mee samen te werken, zo lieten zijn (inmiddels ex) collega’s weten. Hij was een pietje precies, initiatiefrijk, heel zuinig op het materieel (voertuigen), had een heleboel kennis opgebouwd van het munitiecomplex, kon niet stil zitten en was dan ook altijd bezig.
Vele jaren was hij de chef van de poederwerkplaats en heeft de werkzaamheden die bij deze functie horen uitstekend uitgevoerd. Daarnaast was hij ook het eerste aanspreekpunt van de vuuroefenstookplaats op het Kantorencomplex Veenhuizen. Hij zorgde er altijd voor dat deze oefenstookplaats er altijd schoon netjes bij lag, voldoende materieel/blusmiddelen voorradig waren en heeft gedurende vele jaren Defensiemedewerkers geïnstrueerd in de brandbestrijding met kleine blusmiddelen.  Johan zal als collega en mens gemist worden.

 
 
 
 
|

UIT DE KRANT