Woningcorporatie Actium bouwt woningen op Oosterveld

Afbeelding
actueel
NORG - Na de zomervakantie wordt bouwlocatie Oosterveld in Norg bouwrijp gemaakt. In maart werd hiervoor het officiële startsein gegeven. Ook onthulde gemeente Noordenveld ‘Oosterveldweg’ als de naam voor de ontsluitingsweg. Eind mei gaan de vrije kavels gelegen op het woonveld binnen de Oosterveldweg in de verkoop.
Woningcorporatie Actium heeft het voornemen uitgesproken om 16 betaalbare huurwoningen te realiseren. In het woonveld buiten de Oosterveldweg is ruimte voor vrijstaande woningen. Ook worden er twee-onder-een-kapwoning en rijtjeswoningen gebouwd. Actium is van plan in dit deel 16 grondgebonden eengezinswoningen met een betaalbare huurprijs van circa € 592,55 (excl. servicekosten) te bouwen tot 2022. “Het voornemen van Actium om 16 sociale huurwoningen te realiseren op het Oosterveld brengt ons weer een stukje dichter bij de realisatie van een nieuwe woonwijk, waar plaats is voor een grote diversiteit aan woningen voor verschillende doelgroepen.”, aldus wethouder Henk Kosters.
Momenteel is Actium met de gemeente in gesprek over de precieze locatie en het ontwerp van de huurwoningen. Bert Huizing (manager Vastgoed Actium): “Wij zijn als woningcorporatie erg lovend dat wij al zo vroeg betrokken zijn bij het planproces en zoveel ruimte krijgen voor een eigen invulling. Hiermee kunnen we onze gezamenlijke ambities realiseren.” Op de foto Jan Stroetinga uit Norg. Hij zet zich al jaren in voor woningbouw op het Oosterveld.

UIT DE KRANT

Lees ook