BeeBall bij BSC Knights

Afbeelding
actueel
LEEK - BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest, sportiviteit en spelplezier voorop.
Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen. BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf 5 jaar en met kleine teams wordt gespeeld. Het spel vraagt weinig ruimte of speciale voorzieningen. Het kan uitstekend worden gespeeld op een willekeurig grasveld, plein of in de zaal. De kleine afmeting van het veld bevordert speelintensiteit. Geen statische houding, maar dus volop activiteit.
Honk- en softbalclub Knights uit Leek wil graag weer een Beeball team opstarten. Onder leiding van 2 ervaren jeugdleden onder supervisie van een bestuurslid hopen we eind april/begin mei weer met de trainingen te beginnen op maandag van 18.00 uur tot 19.00 uur. De kinderen mogen 4 x gratis meetrainen om te kijken of ze het leuk vinden. De Beeballers spelen in het noorden geen competitie, maar we proberen eens in de 3 a 4 weken een 3 of 4 kamp te organiseren met andere teams uit het noorden.
Ook de andere teams, pupillen (8 tot 12 jaar) en aspiranten (13 tot 16  jaar) kunnen versterking gebruiken. De pupillen trainen op dinsdag van 18.00 uur tot 20.00 uur de aspiranten op woensdag ook van 18.30 uur tot 20.00 uur.
21 Mei staat honk- en softbalclub Knights met de EK bus op het Vredewoldplantsoen in Leek tijdens de Pinkstermarkt om de honk- en softbalsport te promoten. Voor het publiek is het dan mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om honkballen te slaan in een slagtunnel, om te zien wat de snelheid van een gegooide bal is met behulp van een speedgun, om te zien hoe goed je op doel kunt gooien. Uiteraard is er deskundige begeleiding en kan men hier alle informatie krijgen over de honk- en softbalsport.  Meedoen is geheel gratis.
Mocht er interesse zijn dan is een e-mail naar secretaris@knightsleek.nl  genoeg. Er zal dan snel contact met u worden opgenomen.

UIT DE KRANT

Lees ook