V.v. Roden in zee met Regionale Voetbal School FC Groningen

03-07-2018, RVBS, Voetbalschool, Roden, Wildervank, assen, Hoogeveen, bedum, Contracte, tekenen,||03-07-2018, RVBS, Voetbalschool, Roden, Wildervank, assen, Hoogeveen, bedum, Contracte, tekenen,
03-07-2018, RVBS, Voetbalschool, Roden, Wildervank, assen, Hoogeveen, bedum, Contracte, tekenen,||03-07-2018, RVBS, Voetbalschool, Roden, Wildervank, assen, Hoogeveen, bedum, Contracte, tekenen, Foto: ||
actueel
RODEN/GRONINGEN - V.v. Roden ondertekende samen met vertegenwoordigers van de andere vier locaties van de Regionale Voetbal School (RVBS) van FC Groningen afgelopen week in het Hitachi Stadion een overkomst voor de samenwerking in het komende seizoen.
Voor v.v. Roden betekent dit dat de RVBS van FC Groningen voor het vierde seizoen te gast zal zijn in Bedum. Drie jaar geleden werd de RVBS van FC Groningen opgestart op vijf locaties in Bedum, Assen, Roden, Wildervank en Hoogeveen. Na een evaluatie werd besloten de onderlinge afspraken vast te leggen in een overeenkomst en daarmee de samenwerking te verlengen.

Het past bij de filosofie van FC Groningen om jonge kinderen in hun eigen omgeving te laten voetballen. Spelers in de leeftijd tussen 8 en 11 jaar, blijven op die manier lid van hun eigen amateurvereniging, spelen en trainen daar ook en krijgen op zondagochtend in hun eigen regio een extra training aangeboden door FC Groningen. De afgelopen drie seizoenen is de onder-12 van FC Groningen telkens voor de volle honderd procent voortgekomen uit de diverse locaties van de RVBS. FC Groningen vraagt aan v.v. Roden, en de samenwerkingsclubs, de beschikking over trainingsvelden, kleedkamers en bezetting in de kantine tijdens de activiteiten op de zondag. Daar staat ook wat tegenover. In het vierde seizoen van de samenwerking zal daarin een volgende stap worden gezet. Zo zullen bij elk van de vijf partnerverenigingen themabijeenkomsten of workshops voor kader en bestuursleden worden gehouden.
Op elke locatie kunnen hierbij ook de verenigingen uit de regio worden uitgenodigd. Het afgelopen seizoen is daar al een start mee gemaakt, wat tot veel enthousiasme bij de clubs heeft geleid. Zo zijn er bij v.v. Roden demotrainingen en een workshop over voetbaltactiek bij jonge kinderen gegeven. De insteek is nog meer kwaliteit te bieden en nog meer mensen te betrekken. Verder is er nog een mogelijkheid voor nieuwsgierige en ambitieuze jeugdtrainers om mee te kijken met de werkwijze van FC Groningen, in de vorm van een korte stage van vier zondagen.
v.v. Roden secretaris Wietse Rozema was als coördinator namens v.v. Roden aanwezig, samen met Bert v.d. Laan als voorzitter van de Technische Commissie, om de overeenkomst te tekenen. Hij is positief over de verlenging van de samenwerking met FC Groningen. “Behalve de know-how die FC Groningen met ons deelt, krijgen jeugdspelers van v.v. Roden de mogelijkheid om deel te nemen aan toernooien die de RVBS organiseert en zal een aantal  jeugdteams van v.v. Roden regelmatig oefenwedstrijden tegen jeugdteams van FC Groningen kunnen gaan spelen. Onze jeugdtrainers worden gedurende het seizoen betrokken bij activiteiten van de RVBS en steken zo ook weer het nodige op. Daarnaast komen we via de RVBS in contact met trainers.”
Op elke RVBS locatie is een hoofdtrainer het eerste aanspreekpunt voor spelers, ouders en clubs. Dit jaar hebben de hoofdtrainers ook allemaal een rol als assistent trainer bij één van de opleidingsteams van FC Groningen, om te zorgen voor nog meer kruisbestuiving tussen de trainers van de RVBS en opleiding. In het seizoen 2018-2019 zal Peter de Boer de hoofdtrainer zijn op locatie Roden namens FC Groningen, en is Byron Bakker (trainer FC Groningen onder-12) als Technisch Coördinator verantwoordelijk voor alle vijf RVBS-locaties.
03-07-2018, RVBS, Voetbalschool, Roden, Wildervank, assen, Hoogeveen, bedum, Contracte, tekenen,||03-07-2018, RVBS, Voetbalschool, Roden, Wildervank, assen, Hoogeveen, bedum, Contracte, tekenen,
03-07-2018, RVBS, Voetbalschool, Roden, Wildervank, assen, Hoogeveen, bedum, Contracte, tekenen,||03-07-2018, RVBS, Voetbalschool, Roden, Wildervank, assen, Hoogeveen, bedum, Contracte, tekenen,

UIT DE KRANT