Sportstimulering Noordenveld zoekt bevlogen voorzitter

Afbeelding
actueel
NOORDENVELD - Stichting Sportstimulering Noordenveld is naarstig op zoek naar een voorzitter. Iemand die de kar kan trekken, sterk is in netwerken en als in een ‘spin in het web’ van de Noordenveldse sport kan opereren. 
Marja Nienhuis is penningmeester van de Stichting Sportstimulering Noordenveld (SSN). De stichting staat bekend om de leuke activiteiten die het organiseert, zoals het Sportgala van Noordenveld, de Avond4Daagse in Roden, Klaverblad van Noordenveld en het Sportcafé.
Vroeger waren ze ook de initiators van het ‘groene boekje’ wat kinderen uit Noordenveld liet bewegen. Tegenwoordig opereert de stichting een beetje in de luwte, geeft ook Marja toe. ‘We waren altijd een stichting die veel nieuwe dingen organiseerde. Momenteel zijn we vooral bezig met het in stand houden van de huidige evenementen. We hebben onze handen vol aan de organisatie hiervan, waardoor we te weinig tijd hebben om met nieuwe dingen te komen’, zegt Marja.
Momenteel telt het bestuur zes personen. Iedereen is hoofdverantwoordelijk voor een onderdeel van SSN. De nieuwe voorzitter hoeft slechts een coördinerende rol te spelen, zegt Marja. ‘De voorzitter hoeft de andere bestuursleden niet achter de broek aan te zitten. Het is vooral belangrijk dat de voorzitter een verbindende rol krijgt. Netwerken met andere sportinitiatieven zoals Beweegdorp Norg en Peize in Beweging. Maar ook de publiciteit opzoeken. De nieuwe voorzitter moet niet bang zijn om in de media te verschijnen.’ Marja noemt een ideale voorzitter een ‘spin in het web’. De voorzitter moet niet boven de sportinitiatieven, maar er juist middenin staan. Ook moet de voorzitter contact onderhouden met de gemeente Noordenveld. ‘We krijgen subsidie van de gemeente en hebben daarnaast een aantal trouwe sponsoren. Een taak van de voorzitter moet zijn om die banden goed te onderhouden.’
SSN is al een tijdje bezig met het opzetten van een beleidsplan. ‘Daar zijn we mee begonnen, maar de laatste tijd is dat stil komen te liggen. Dat heeft er onder andere mee te maken dat onze nieuwe voorzitter, Michiel Hoek, vroegtijdig afscheid nam van het bestuur’, zegt Marja. ‘Het is niet zo dat de voorzitter heel veel tijd kwijt is aan Sportstimulering. Het is absoluut geen dagtaak. Maar we willen vooruit en daarbij is een verbinder nodig.’ Geïnteresseerd? Mail naar marja@nienhuis-willems.nl.

UIT DE KRANT

Lees ook