Kickboksers Elsomo weer present in Stadskanaal

actueel
MARUM - Bij voetbal heb je beloftes, bij de vechtsport nieuwelingen. Erik Nijboer (14) uit Leek en Paulus Matualatupauw (17) uit Marum staan op 1 december voor sportschool Elsomo in Stadskanaal in de wedstrijdring. Kickboksen is een gevecht waarbij zowat alles geoorloofd is. “Een knock-out vindt geregeld plaats,” laat Eli Soumokil van de sportschool weten. Tijdens het trainen slaan en schoppen ze fanatiek op elkaar in. Daarna blijken het heel aardige jongens te zijn.
De trappen komen hard aan, maar blessures voelen ze pas na de wedstrijd. Erik is nog te jong om zonder hoofd- en scheenbescherming aan een wedstrijd deel te nemen. Zijn vader trainde jaren in de sportschool voor Pencak Silat, een Indonesische vechtsport. Voor Erik is het in Stadskanaal de vierde partij die hij speelt. “Tot nu toe heb ik er eentje gewonnen, een verloren en een keer gelijk gespeeld. Dit keer ben ik van plan om te winnen”, laat hij strijdbaar weten. Aangemoedigd door zijn vader, is zijn moeder minder enthousiast over de liefde voor de vechtsport van haar zoon.
Paulus heeft tijdens toernooien een aantal jeugdpartijen gewonnen. Voor hem is de komende wedstrijd de tweede nieuwelingenpartij. “Op de training houd ik mij in, maar straks ga ik er vol in”. Hij komt vriendelijk over, maar in de ring overheerst de agressie. Sportschool Elsomo leidt al jaren vechters naar de ring en organiseert ook ieder jaar zelf een toernooi. Voor meer informatie of een gratis proefles, kan eenieder natuurlijk terecht bij Sportcentrum Elsomo.
 

UIT DE KRANT

Lees ook