Meertmaond, Streektaolstried!

Afbeelding
actueel

NOORDENVELD - In maart is het weer zover. De jaarlijkse aandacht voor de streektaol staat centraal. Maart is Meertmaond, de maond van de streektaol. Een aantal enthousiaste Drenten houden zich in de gemeente Noordenveld bezig om inwoners op een leuke manier kennis te laten maken met de streektaol.Wederom organiseren zij, en dat al weer voor de zesde keer op rij, de welbekende Streektaolstried. Dit op vrijdag 29 maart in café Ensing te Peize. Vragen over Drentse muziek, dichters, over de gemeente, de streektaol en nog veel meer komen in acht verschillende rondes aan bod.


Wilt u de Streektaolstried aangaan? Geef u dan op voor 11 maart via cultuurcoach Kuneke Jansma, telefoon 050 3176500 of email kunekejansma@welzijninnoordenveld.nl. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen. Deelname kost 5 euro per team, contant betalen bij aanvang.


De Streektaolstried begint om 20.00 uur . Vanaf 19.30 uur is de zaal open. De vrijwilligers van Historische Vereniging Norg, Peize en Roden, tekstschrijver Abel Darwinkel en de cultuurcoach van WiN, staan garant voor een leuke en boeiende avond.

UIT DE KRANT

Lees ook