Noordenveld kiest projectontwikkelaar uit Almere voor nieuwbouw Oosterveld

Afbeelding
actueel

NORG - De gemeente Noordenveld kiest projectontwikkelaar ‘De Realisatie’ voor de duurzame ontwikkeling en bouw van minimaal elf kavels in Oosterveld in Norg. De Realisatie (een projectontwikkelaar uit Almere) hoopt in november 2019 te kunnen starten met de verkoop van kavels. De bouw begint volgens planning in april 2020.


Veel belangstelling uit de markt


Vanuit de markt is er volop belangstelling voor de nieuwbouwlocatie Oosterveld in Norg. Maar liefst tien projectontwikkelaars schreven in voor de aanbesteding van elf kavels in het project Oosterveld. Door een loting moest worden bepaald welke vijf ontwikkelaars daadwerkelijk een plan mochten indienen. De gemeente Noordenveld beoordeelde de ingediende plannen op kwaliteit en prijs. “Als het gaat om kwaliteit, hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel. Via een transparante en gelijkwaardige manier van aanbesteden, hebben we als gemeente in De Realisatie de meest geschikte marktpartij voor de nieuwbouwlocatie in Norg gevonden”, aldus een enthousiaste wethouder Henk Kosters. De Realisatie werkt in dit project samen met bouw- en projectmanagementbureau BBAW uit Norg.


Energiezuinige woningen


De projectontwikkelaar wist met hun plan van aanpak te overtuigen. Zij gaan energiezuinige woningen ontwikkelen, door onder andere het gebruik van een warmtepompinstallatie, extra isolatie, zonnepanelen en een ingebouwd accusysteem voor energieopslag. De Realisatie gebruikt bewust duurzame materialen en heeft ook oog voor hergebruik. Uiteraard betrekt het bedrijf toekomstige bewoners bij het ontwikkelingsproces van de huizen. De koper heeft de nodige vrijheid om zelf invulling te geven aan zijn woning.


Een duurzame omgeving


De plannen van ontwikkelaars en bouwers bij de aanbesteding zijn onder andere beoordeeld op duurzaamheid. De gemeente Noordenveld wil klimaatneutraal zijn in 2040 en duurzame nieuwbouw draagt daaraan bij. Naast de toekomstbestendige, duurzame woningen is in het ontwerp ook aandacht voor een duurzame omgeving. Iedere woning krijgt een oplaadpunt voor de elektrische auto, er is aandacht voor biodiversiteit en de tuinen worden al deels ingericht met groen.

UIT DE KRANT

Lees ook