Alle samenkomsten tot 1 juni verboden: handhaving volgt

actueel

REGIO - Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor bijeenkomsten met minder dan 100 personen. Dat zei minister van Justitie Grapperhaus zojuist in een persconferentie met premier Rutte en zijn collega-ministers Van Rijn (Medische Zorg) en De Jonge (Volksgezondheid). Ook de Nationale Dodenherdenking op De Dam gaat dit jaar niet door.


De maatregel zal worden gehandhaafd met boetes, zei Grapperhaus. De ministers waren vanmiddag bijeen voor crisisoverleg. Aanscherping van de maatregelen was nodig omdat veel mensen zich niet houden aan de bestaande maatregelen (o.a. anderhalve meter afstand) houden, zei premier Mark Rutte. Handhaven moet, volgens Rutte die geen begrip heeft voor de overvolle stranden van afgelopen weekend.” Het overgrote merendeel doet het al en de overige gladiolen die dat niet doen, gaan dat nu ook doen.”


Ook werd met klem benadrukt dat mensen met koorts thuis moeten blijven. Is er 1 iemand met koorts? Wees verstandig en blijf als gezin thuis. “Dit is en intelligente lock-down, gericht op mensen de ziek zijn”, volgens Rutte.

UIT DE KRANT

Lees ook