Tweede prijs Provinciale Vrijwilligersprijs voor Nienoord Spoorwegen

Afbeelding
actueelLeek- Op maandag 7 december werd bekendgemaakt dat Nienoord Spoorwegen de tweede prijs heeft behaald tijdens de finale van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2020, in de categorie cultuur, van de provincie Groningen. Een geweldige verrassing en een hele eer voor de vrijwilligers. Daarbij ontvingen ze de fantastische prijs van €1000,- wat gebruikt wordt voor de uitbreiding en samenvoeging van het spoor. De Provinciale Vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt, een blijk van waardering voor het vrijwilligerswerk in de regio.


Spoorwegbedrijf Nienoord Spoor, gevestigd bij Familiepark Nienoord, vervoert al sinds 1964 duizenden mensen die kunnen genieten van het welbekende treinritje door de bossen van Landgoed Nienoord. Voor velen echte nostalgie.


Op dit moment wordt er hard gewerkt aan uitbreiding van het spoor, met een nieuw station bij de parkeerplaats van het landgoed. Naar verwachting wordt dit traject geopend in het nieuwe parkseizoen. Naast samenvoeging en uitbreiding van de spoorbanen krijgt het thema ‘treinen en vervoer’ een nog actievere rol in Familiepark Nienoord. Zo zijn er plannen om een attractie te maken waar kinderen spelen op spoorbanen met goederentreinen, containers, vrachtauto’s, en ze zelf kunnen laden en lossen met zand, grind en water.(Foto: Nienoord Spoorwegen)

UIT DE KRANT

Lees ook