Roners zwemmen mee met de Groningen Swim Challenge

Afbeelding
actueel

RODEN - Nadat de Swim Challenge vorig jaar door corona werd afgelast, is de organisatie enorm blij dat het dit jaar wel door gaat. Stichting Groningen Swim Challenge organiseert op zaterdag 28 augustus 2021 voor het 7e jaar een fantastische zwemestafette van Zoutkamp naar hartje stad Groningen. Dit is een afstand van 35 kilometer dwars door het Reitdiep, dus met recht een Challenge. Deelnemers gaan echter niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen als team ook een flink bedrag op voor het goede doel. Net als vorige edities zal er voor het UMCG Kanker Researchfonds worden gezwommen.



Dit jaar zal de 7e editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten. Om 05.30 is het startschot. Onder begeleiding van boten met schippers, vrijwilligers en coaches zullen 25 teams in estafettevorm de afstand tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In totaal zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer.


Dit jaar doen uit Roden voor de derde keer zwemteam Kort door de Bocht mee aan dit geweldige evenement. Het team bestaat uit Ettie Bos, Yvon van Diemen, Gerard Jan Booij, Henk-Jan Hofman en oud Roner Ferdi Hendriks. Het team wordt gecomplementeerd door schipper Harrie Dijkema uit Leek.  Binnenkort wordt er wederom in het Leekstermeer gezwommen maar dan onder leiding van de schipper. Er zal getraind worden om vanuit het water gemakkelijk de boot in te kunnen stappen.


Team Kort door de Bocht is vanaf april/mei in training in voornamelijk het Leekstermeer. Een favoriete trainingslocatie van de enthousiaste zwemmers. Ook wordt er getraind bij Electra en bij Garnwerd aan Zee. Team Kort door de Bocht zou erg blij zijn met donaties! Dat kan eenvoudig door onderstaande link te openen, zo kom je op de teampagina van Kort door de Bocht en kunt je geld doneren. https://www.groningenswimchallenge.nl/deelnemers-teams/team/?t=27   (Foto: Andre Brasse)

UIT DE KRANT