Wethouder Ipema: ‘mantelzorgers zijn helden’

Afbeelding
actueel

PEIZE – Woensdag 10 november was er een landelijk Dag van de Mantelzorg. Wethouder Kirsten Ipema van de gemeente Noordenveld gaf die ochtend het startschot voor een aantal activiteiten die deze maand november voor mantelzorgers worden georganiseerd.Voor een redelijk gevulde zaal met mantelzorgers in café Ensing in Peize sprak zij bemoedigende woorden. ‘Mantelzorgers vervullen een belangrijke taak in de samenleving. Het thema van de maand van de Mantelzorger is ditmaal ‘onzichtbare helden’. U bent inderdaad die onzichtbare helden en daarvoor past een dankwoord en een compliment van ons allen.’ Van voorzitter Hennie Lutjes van het Contactpunt Mantelzorg Noordenveld kreeg de wethouder een boekwerkje waarin voor werkgevers een 10 stappenplan was uitgedacht om mantelzorgers en werk beter met elkaar te laten combineren.


De Dag van de Mantelzorg werd in Peize georganiseerd door het Welzijn in Noordenveld. ‘De bedoeling is vooral ook om te ontspannen en elkaar even te zien. Ontspanning is erg belangrijk,’ zegt mantelzorgondersteuner Hennie Verbeek – de Jong van WiN. Zo trad Hans de Liedjesman op en was er voor de veertig deelnemers een buffet.


In de komende weken zijn er nog een aantal activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Zo wordt er door leerlingen van praktijkschool De Esborg uit Roden een brunch verzorgd, is er een Soep op de Stoep actie, wordt er gewandeld in het Mensingebos en is er op maandag 29 november een Zorg café in Norg over de diverse regelingen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen.

UIT DE KRANT

Lees ook