Warm nest voor eerste baby Sev

Afbeelding
actueel

JONKERSVAART – Sev Ellert Pijpker is de allereerste baby die geboren is in het verspreidingsgebied van de Krant van dit jaar. Hij werd geboren op 1 januari 2022 om 19.57 uur aan de Jonkersvaart. Er wachtte hem een warm nestje met moeder Daniëlle en vader René die reikhalzend naar zijn komst uitkeken. Halfzusje Tess en halfbroertjes Kay en Milan maken dit gezinnetje compleet.Daniëlle Wiersema en René Pijpker zijn oude jeugdliefdes die ooit nog samen in de zandbak zaten. Allebei hebben ze hun wortels aan de Jonkersvaart, maar dat ze hier zo samen terecht zouden komen, hadden ze lange tijd niet gedacht. Na haar scheiding van de vader van Tess, Kay en Milan, met wie ze in Roden woonde, loopt Daniëlle René weer tegen het lijf als ze vaker en vaker tijd doorbrengt in Jonkersvaart. Ooit waren ze als 14- en 16-jarige al smoorverliefd en deze liefde laait weer op. Hun geluk kan al niet op als ze een eigen plekje aan de Jonkersvaart vinden, Sev is nu een prachtige bekroning van hun liefde.


De kleine man zag op 1 januari 2022 het levenslicht. “Nieuwjaarsdag zal voor altijd een extra feestdag zijn”, glimlacht Daniëlle terwijl ze de kleine man een flesje geeft. “Dat wordt nog wel wat, ja”, lacht ze, “als hij al vroeg zenuwachtig wakker wordt op zijn verjaardag. Maar hij was niet meer te stoppen.” Dat hij de eerste baby van dit jaar zou worden, had Daniëlle totaal niet verwacht. “Ik was uitgerekend op 28 december en ik had eerder gedacht dat hij met Kerst geboren zou worden.” Niet dus, Sev liet even op zich wachten. Op deze speciale Nieuwjaarsdag kwam verloskundige Annet langs om Daniëlle te strippen. Ze lachen nog om het handje van de kleine man, die Annet overduidelijk op zijn hoofdje voelt. Rond een uur of vijf begint het onrustig te worden bij Daniëlle. “Ik ben in bad gaan liggen en dacht: misschien wordt het rustig, maar dat werd het niet. Omdat het bij Milan heel snel ging, hadden ze bij Ma Lune al gezegd, zodra je wat verneemt, moet je bellen.” Dus al vrij vlot hangen ze aan de lijn en meldt Annet zich nog een keertje. Ook verloskundige Irene Hölscher (op de foto linksachter) komt naar Jonkersvaart om de dienst om zes uur over te nemen. En dan gaat het rap. Even is het spannend wat Sev met zijn handje doet. Irene besluit de vliezen niet te breken met oog op het risico dat het handje eerst zou komen. Een extra zorg, waar Daniëlle niks van mee krijgt. Die zit volop in de weeën. “Ik wilde in bad bevallen, maar dat vond ik veel te warm”, lacht ze nu met Sev veilig in haar armen. Eenmaal in haar eigen bed gaat het snel en Sev wordt om 19.57 uur kerngezond geboren.


Sev weegt 4420 gram en is 50 centimeter lang. “Het is een heel tevreden baby”, vinden de kersverse papa en mama. Ook nu ligt hij er rustig en ontspannen bij. Hij heeft een dikke bos haar. “Dat hadden wij allebei ook”, weten zijn papa en mama. Tess, Kay en Milan zwermen allemaal om hem heen. Tess legt regelmatig heel zorgzaam even zijn dekentje recht. “Heel fijn om zo met zijn allen te kunnen wennen. De kinderen knuffelen heel veel met Sev.” De naam Sev was een vondst van Daniëlle, Ellert is een echte familienaam van de Pijpkers. Vader René is overduidelijk trots. Dat het een jongen werd, wisten alleen Daniëlle en René. “Heel veel mensen dachten dat het een meisje zou worden”, lacht Daniëlle. “Ik belde mijn oma dat het een jongetje is en ze zei: hoe kan dat nou? De kinderen dachten ook allemaal dat het een meisje zou zijn, maar ze wilden graag een jongetje.” Een warm nestje, zoveel is wel duidelijk. Die Sev is maar een bofkont.


Kleine Sev en zijn vader en moeder werden goed in het zonnetje gezet door adverteerders van de Krant. Speciaal voor de allereerste baby van 2022 hadden zij cadeautjes beschikbaar gesteld. Profile Wagenaar in Leek stelde een Loekie Sparkling Loopfiets beschikbaar, Bakkerij van Esch een geboortetaart, ze kregen een prachtig boeket bloemen van Flowers en Lifestyle uit Roden, een babypakje van de Hema in Roden, een babyboek van boekhandel Daan Nijman in Roden, verloskundigenpraktijk Ma Lune stelde een driegangenmaaltijd in de kraamweek beschikbaar, Kraamzorg de Drie Provinciën schonk een babymassage, Zwemkasteel Nienoord 5 zwemlessen en Visje in het Water gaf drie ochtenden gratis proeven.

UIT DE KRANT

Lees ook