Computerbank op zoek naar computers

Afbeelding
actueel

NOORDENVELD - Jacob Huizenga en Felix van Dooren zijn de initiatiefnemers van de Computerbank in de gemeente Noordenveld. Alweer enige tijd geleden werd het idee opgevat om, voor mensen met een smalle beurs en voor nieuwkomers in de Noordenveldse samenleving, een Computerbank op te zetten.


‘De bedoeling is om voor hen gratis computermateriaal ter beschikking te stellen zodat ook die inwoners mee kunnen doen op dit gebied. De afgelopen twee jaar hebben we veel oudere computers van een bedrijf op kunnen knappen en een nieuw thuis kunnen geven,’ zegt Felix van Dooren. ‘Op dit moment zijn we door onze gehele voorraad heen. Om onze doelen te bereiken zijn we naar nieuwe ‘oude’ computermaterialen op zoek. Mensen uit de gemeente die nog iets hebben staan en dat wel weg willen doen, kunnen bij ons prima terecht.’


Het gaat vooral om laptops, computers, toetsenborden, Ipads, beeldschermen en alle bijbehorende materialen als snoeren, muis en dergelijke. Jakob Huizinga: ‘Natuurlijk zorgen we ervoor dat we de computers leeghalen. ‘Wanneer we een computer doneren aan iemand dan is die helemaal leeg aan informatie. We halen alle data eruit. Ook kunnen we eventuele oude bestanden overzetten naar een nieuwe computer.’ ‘Dan blijft bewaart wat op de oude computer heeft gestaan.”


Jacob Huizenga en Felix van Dooren zijn verbonden aan de vrijwillige computerdienst van Welzijn in Noordenveld. ‘In die hoedanigheid komen we veel bij mensen over de vloer die kampen met computerproblemen. Vaak hoorden we dan dat er op zolder nog oude apparatuur stond die we wel mee mochten nemen. En ja, daar kunnen wij dan weer andere mensen blij mee maken. Van twee of drie oude computers maken we dan weer een goede. We geven ze als het ware een tweede leven, want ook met een oude computer valt nog prima te werken.’


Wie nog oudere computerapparatuur, laptops, beeldschermen e.d. heeft liggen waar niets mee gedaan wordt kan het Servicebureau van WIN bellen 050 317 65 00. De apparatuur wordt na een afspraak bij u opgehaald.

UIT DE KRANT