Survivalrun Boerakker in aantocht

Afbeelding
actueel

BOERAKKER – De fameuze Survivalrun in Boerakker komt eraan! Na 2 jaar gedwongen afwezigheid organiseert Stichting Survivalteam Boerakker dit jaar weer dit bijzondere sportevenement in Boerakker, waarbij het dorp 2 dagen volop in het teken staat van de Survivalrun.


Op donderdag 6 oktober is de Kidsrun. Deze run is bedoeld voor de bovenbouw van de basisscholen van de gemeente Westerkwartier. Stichting Survivalteam Boerakker organiseert deze run in samenwerking met Sociaalwerk de Schans. Basisscholen van de gemeente Westerkwartier kunnen zich hiervoor opgeven, informatie hierover wordt de scholen toegestuurd door de Schans. De Kidsrun start ’s morgens om 9.00 uur, verwachting is dat deze dag ongeveer 1000 kinderen deze run gaan lopen. De Kidsrun is geen wedstrijd, kinderen volgen in groepsverband het parcours, waarbij het vooral de bedoeling is dat de kinderen plezier hebben en soms wat uitdagende onderdelen proberen te doen.


Op 8 oktober is de wedstrijddag van de Survivalrun, inmiddels de 26e run. Deze dag kent verschillende wedstijdcategorieën met daarbij verschillende afstanden, van 4 km tot 13 km. Tevens kunnen deelnemers kiezen om alleen, met z’n tweeën of in een team van 4 personen mee te doen. Daarnaast is er ook natuurlijk weer de Ouder-Kind run, hierbij kan een ouder zijn of haar kind begeleiden over het Survivalrun parcours. Start en finish zijn natuurlijk weer op het sportterrein van Boerakker. In de afgelopen jaren zonder Survivalrun is in het dorp gewerkt aan de bouw van een compleet nieuwe trainingsbaan op het sportterrein van Boerakker. Deze trainingsbaan wordt dit jaar voor het eerst ingezet als eindhindernis van de run. Ten opzichte van andere jaren is het parcours wat aangepast. Vanaf de start van de run gaan de deelnemers in westelijke richting, waarbij in hoofdlijnen het parcours ligt tussen de Roordaweg en het Wilgenpad. Het trainingsbos van de survival naast de camping wordt dit jaar voor meerdere doelgroepen ingezet. Inschrijven voor de run van 8 oktober kan nog tot 3 september, inmiddels zijn er circa 950 inschrijvingen. Het maximale aantal deelnemers wordt dit jaar gesteld op 1000, dus er zijn nog een aantal plekken over. Inschrijven kan via de site Surivalrunboerakker.nl. (Foto: J. Graansma)

UIT DE KRANT

Lees ook