Dit is wat je moet weten over eenvoudige boekhoudprogramma’s

Afbeelding
actueel

Simpele boekhoudprogramma’s hebben simpelweg maar één doel en dat is je zo makkelijk mogelijk te laten boekhouden. Makers van simpele boekhoudprogramma’s maken het programma zo eenvoudig en simpel, omdat ze weten dat hun product alleen gebruikt wordt als het eenvoudig en simpel is. Bij lastige boekhoudprogramma’s is niet altijd even goed duidelijk hoe alles in z’n werk gaat en meestal heeft een gebruiker daar helemaal niets aan. Laat je je boekhouding door een boekhouder doen dan is het aan te raden om voor een simpel boekhoudprogramma te kiezen.Hoe zie je of een boekhoudprogramma simpel is?


Wanneer is een boekhoudprogramma simpel en wanneer niet? Heel eenvoudig beantwoord is dat een boekhoudprogramma makkelijk is wanneer de persoon zonder enige boekhoudervaring z’n eigen boekhouding kan verzorgen zonder dat daarbij een boekhouder aan te pas komt. Dat wil dus zeggen dat je zonder boekhouder kunt werken, het programma je alles kunt uitleggen en je boekhouding aan alle eisen voldoet. Dat is het. Het mag daarom nooit zo zijn dat je naast het gebruiken van het boekhoudprogramma’s ook nog eens de theorie moet leren om alles te kunnen begrijpen. Een simpel boekhoudprogramma zorgt ervoor dat je gelijk alles snapt.


Waarom moet een boekhoudprogramma simpel zijn in gebruik?


Je kunt op een aantal manieren een boekhoudprogramma gebruiken. Je kunt het door een boekhouder laten doen, je doet een gedeelte zelf en een gedeelte door je boekhouder of je doet alle boekhouding zelf. Laat je alles door een boekhouder doen dan heb je in principe geen boekhoudprogramma nodig. Alles je alles naar je boekhouder dan mag je verwachten dat zij ook hun eigen boekhoudprogramma gebruiken. Bij de andere manieren is het belangrijk dat je een simpel boekhoudprogramma nodig hebt. Je doet de boekhouding zelf of een gedeelte daarvan waardoor het prettig is dat je alles van het programma begrijpt. Het is niet makkelijk te noemen als je delen van het programma niet goed onder de knie hebt. Een simpel boekhoudprogramma is een boekhoudprogramma dat boekhouden leuk maakt en ook echt simpel. Bij elk onderdeel van het programma moet je kunnen begrijpen wat je precies aan het  doen bent. Tegenwoordig wordt dat steeds moeilijker, omdat veel boekhoudprogramma’s steeds geavanceerder en moeilijker te begrijpen worden.

UIT DE KRANT

Lees ook