Biologische Melkveehouderij Peter Oosterhof, Velodroom en Onder de Linden genomineerd voor Ondernemersprijs

Afbeelding
actueel

NOORDENVELD –  Biologische Melkveehouderij Peter Oosterhof, Velodroom en Onder de Linden zijn genomineerd voor Ondernemersprijs 2022. Afgelopen maandag feliciteerde wethouder Jos Darwinkel de ondernemers met hun nominatie. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze drie bijzondere bedrijven uit de gemeente Noordenveld genomineerd vanwege de innovatieve, creatieve, duurzame en maatschappelijk betrokken wijze van ondernemen. Op 13 maart zal de winnaar bekend worden gemaakt.


Op het dak van Biologische Melkveehouderij Peter Oosterhof liggen zonnecollectoren waardoor het bedrijf zelfvoorzienend is in de energiebehoefte. Naast duurzaamheid besteden zij ook aandacht aan het organiseren van open dagen en bieden van stageplekken voor studenten. Verder heeft deze melkveehouderij veel eigen ontwikkelde machines en schrijft meneer Oosterhof columns en artikelen voor vakbladen.


Velodroom biedt niet alleen fietsen, maar ook verwante diensten en producten (bijvoorbeeld fietsbrillen op sterkte). Daarnaast kun je er fysiotherapie volgen. Verder werkt Velodroom samen met veel lokale partners en krijgen oude onderdelen er een nieuw leven.Onder de Linden heeft haar hotelkamers gerenoveerd en verduurzaamd. Door hun innovatie en creativiteit creëren zij veel kansen. Verspilling wordt bij Onder de Linden tegengegaan door op maat te koken en te serveren. Medewerkers krijgen veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om mee te denken in het bedrijfsproces.


UIT DE KRANT