Kunstgras - Schoonheid en functionaliteit in jouw dagelijks leven

actueel

Kunstgras kopen is een geweldige optie voor wie een mooie en gezonde tuin wil, maar geen tijd of zin heeft om natuurlijk gras te verzorgen. Het belangrijkste voordeel van dit materiaal is het onderhoudsgemak: het hoeft niet vaak te worden besproeid, bemest of andere speciale behandelingen te ondergaan.


Bovendien kan kunstgras in elk klimaat worden gebruikt; het is bestand tegen extreme temperaturen en zware regenval zonder zijn schoonheid of oorspronkelijke kleur te verliezen. Een ander belangrijk voordeel van de aankoop van kunstgras is dat het veel langer meegaat dan natuurlijke versies - sommige fabrikanten garanderen tot 8 jaar!


Eenvoudige installatie en onderhoud


Installatie van kunstgras biedt ook aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele ontwerpen: met slechts wat basiskennis van tuinieren kunt je jouw eigen aangepaste ontwerpen maken met een moderne en elegante stijl.


Het proces neemt minder tijd in beslag dan het planten van nieuw zaad in de grond; je bespaart geld omdat er geen extra voorbereiding nodig is voor het leggen van kunstgras - alleen een vlakke ondergrond is nodig voor een succesvolle installatie!


Bovendien is dit materiaal minder belastend voor het milieu omdat er geen water wordt verspild. Een tuin met natuurlijk gras moet periodiek worden besproeid, dit zal daarentegen nooit nodig zijn wanneer je kiest voor synthetisch gras. Zo draagt je bij tot de vermindering van het bijbehorende energieverbruik.


Belangrijkste toepassingen


Kunstgras is een praktische, veelzijdige en duurzame oplossing voor het creëren van buiten- en binnen omgevingen. Het wordt veel gebruikt in residentiële, commerciële en industriële omgevingen om het uitzicht van ruimtes te verbeteren.


Een van de belangrijkste toepassingen van kunstgras is in professionele sportvelden waar goede bodemprestaties en een aantrekkelijk uiterlijk worden nagestreefd. Daarnaast kan het worden gebruikt in speeltuinen omdat het een hoger schokabsorberend vermogen heeft dan andere materialen. Hierdoor is de kans kleiner dat kinderen zich tijdens het spelen verwonden.


Hoe kiest je het ideale model voor jouw huis?


Het kiezen van het beste type kunstgras kan moeilijk zijn door de verscheidenheid aan kleuren, texturen en materialen die op de markt verkrijgbaar zijn. Om je te helpen bij jouw beslissing, bespreken we enkele belangrijke factoren die je vóór de aankoop in overweging moet nemen.


Ten eerste moet je nagaan welk materiaal het best geschikt is voor de omstandigheden in jouw tuin en het plaatselijke klimaat - er zijn twee belangrijke materialen: polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE). Elk heeft zijn eigen specifieke kenmerken op het gebied van waterafvoer, zonlicht- en hittebestendigheid. Zorg er dus voor dat je het juiste product koopt dat voldoet aan de plaatselijke behoeften van jouw tuin.


Ten slotte biedt synthetisch gras verschillende mogelijkheden qua textuur en esthetische waarde. Er zijn talrijke varianten van soortgelijke producten die kunnen worden gekozen op basis van jouw persoonlijke smaak. Sommige bootsen perfect de uitsparingen van natuurlijk gras na, terwijl andere een modernere look creëren! Om jouw keuze te vergemakkelijken, is het raadzaam de hulp in te roepen van deskundigen op het gebied van landscaping!

UIT DE KRANT