Waaruit bestaat een uitvaartcentrum allemaal?

Afbeelding
actueel

Dit is de kamer waar je met andere nabestaanden afscheid kan nemen van de persoon die overleden is. Meestal staan er in deze kamer wat stoelen, de kist met de overleden persoon en vaak staan er ook nog wat persoonlijke dingen zoals foto’s.


Een uitvaartcentrum is een mooie manier om afscheid te kunnen nemen van iemand, ondanks dat het natuurlijk nooit fijn is om afscheid van iemand te moeten nemen. Misschien vind je het fijn om alvast een beetje voorbereid te zijn op wat je te wachten staat. Hieronder bespreken we de plekken die je in een uitvaartcentrum kunt vinden.


RouwkamersBegroetingsruimtes


In deze ruimte kan iedereen elkaar ontmoeten en medeleven tonen. Hier heb je ook het gastenboek liggen waarin iedereen hun condoleances in kunnen zetten. Vaak staan er ook nog tafels en stoelen waar je aan kunt plaatsnemen.


Ceremoniezalen


In deze zaal vindt de herdenkingsdienst plaats. Deze zaal kan vaak aangepast worden aan de specifieke wensen van de familie. Ook is hier meestal wel een geluidsinstallatie aanwezig waarop bijvoorbeeld de favoriete muziek van de overleden persoon op kan worden afgespeeld. 


Condoleanceruimtes


Wanneer de herdenkingsdienst afgelopen is, dan kunnen de gasten elkaar hier weer ontmoeten. Hier worden vaak ook condoleances getoond. Verder is er in deze zaal ook nog te eten en te drinken te vinden voor alle aanwezige mensen.


Familiekamers


Als het allemaal even teveel wordt, dan kun je in de familiekamer terecht als familie. Deze kamer is dus vooral bedoeld om de familie te ondersteunen, waarbij ze gezamenlijk met elkaar steun kunnen ondervinden van elkaar. Mocht je zelf een uitvaart moeten regelen, kijk dan eens bij uitvaartcentrum Amsterdam


Een uitvaart is een mooie manier om iemand te kunnen herdenken. Ondanks dat het nooit leuk is wanneer iemand overlijdt, is dit wel een hele mooie manier om afscheid te kunnen nemen van iemand. Binnen het uitvaartcentrum heb je verschillende kamers. Zo heb je de rouwkamers waar iedereen afscheid kan nemen van de overleden persoon. Daarnaast heb je de begroetingskamers waar iedereen elkaar kan ontmoeten en waar het gastenboek ligt om de condoleances in te zetten. Verder heb je nog de ceremoniezalen waar de herdenkingsdienst zal plaats vinden. Ook heb je nog de condoleanceruimtes waar gasten elkaar kunnen ontmoeten na de herdenkingsdienst en wat te eten en drinken kunnen pakken. Als laatste heb je nog de familiekamers waar de families zich kunnen terugtrekken en elkaar steun kunnen bieden.

UIT DE KRANT