Boekpresentatie 15 oktober ‘De balanceeract die geloven heet’

actueel

PEIZE - Op 15 oktober zal de presentatie van het nieuwe boek van Bert Slaa uit Peize plaatsvinden: ‘De balanceeract die geloven heet, overpeinzingen bij een wankel begrip.’ In dit boek biedt Bert een handreiking aan zinzoekers, die meer of minder afscheid van de traditionele opvatting van geloven hebben genomen, en zoeken naar een alternatieve, voor hen betekenisvolle invulling van wat geloven zou kunnen zijn. 

‘Het kerkje van Fransum is een stille klankkast geworden: de lofzang, het Woord, de preek – ze zijn verstomd. Toch brengt het kerkje de vragen zélf tot klinken, roept ze als het ware op. Dan is de kerk op z’n mooist – als het dat oproept, verwijzend naar .…’ Kan de lezer bovenstaande vraag beantwoorden, het stippellijntje invullen? Kan die uitleggen wat geloven voor haar/hem is? Of alleen wat het niet (meer) is: de geloofsbelijdenis onderschrijven, de Bijbel ‘geloven’. Maar wat dan wel?

Na de ruimte uitgezet te hebben voor een ander dan wetenschappelijk perspectief op het leven, biedt ‘De Balanceeract die Geloven heet’ tien perspectieven om de vraag naar wat geloven kan zijn te beantwoorden. Perspectieven, handreikingen – meer niet. De presentatie vindt plaats op zondag 15 oktober in de historische dorpskerk van Peize. Vanaf 14.30 uur is men welkom. Om 15.00 uur begint de presentatie met een interview door Rinus van Warven van de uitgeverij met Bert. Vervolgens een muzikale omlijsting door Arian van der Mark. Na een kort vragenmoment is er dan gelegenheid om een gesigneerd exemplaar van het boek te kopen en onder het genot van een hapje en een drankje nog even na te praten. Aanmelding kan via peizeverticaal@gmail.com.

UIT DE KRANT

Lees ook