Enthousiaste leesbeesten beleven alweer laatste bijeenkomst

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
actueel

RODEN – Voor de tweede keer organiseerden vrijwilligers van ‘Hoera, Noordenveld heeft er nieuwe lezers bij!’ en boekhandel Daan Nijman de Leesbeestenclub. Tien kinderen uit groep 6, 7 en 8 lazen in drie bijeenkomsten het boek ‘Het Ministerie van Oplossingen’ van Sanne Rooseboom. Tijdens de bijeenkomsten werd er gezellig gekletst over het boek en spellen gespeeld. 

Helaas had Sanne het te druk en kon vorige week dinsdag niet aanwezig zijn bij de laatste bijeenkomst. Wel vertelde ze in een videoboodschap hoe ze op het boek gekomen is en hoe het is om een boek te schrijven. De groep bestaat uit kinderen die van huis uit al veel lezen en kinderen die lezen lastig vinden en daardoor minder snel een boek pakken. Floor Cnossen van de boekhandel heeft het enthousiasme voor boeken zien groeien. ‘Het is heel mooi dat je verschillende kinderen laat praten over boeken. Ook de kinderen die lezen lastig vinden pakken nu sneller een boek. De vrijwilligers van Hoera verdienen alle lof!’ 

De kinderen konden zichzelf aanmelden en Floor kan zich nog een leuk moment herinneren. ‘Een leerkracht had gehoord van onze Leesbeestenclub en belde mij op. Zijn telefoon stond op de luidspreker in het klaslokaal en ik vertelde over onze bijeenkomsten. Dat gesprekje leverde drie kinderen op. Ontzettend leuk!’ De derde editie zit alweer in de planning, waarschijnlijk wordt komend voorjaar weer een Leesbeestenclub gehouden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT