Olivier van Die wint de eerste regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd in Westerkwartier

Afbeelding
actueel

LEEK - Olivier van CBS Van Panhuys uit Leek, is de eerste regionale voorleeskampioen van De Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeente Westerkwartier. Olivier las een fragment voor het uit het boek Briefgeheim van Jan Terlouw. Tijdens het juryberaad vermaakte goochelaar Tim Wijst het publiek met een spectaculaire goochelshow. De jury, bestaande uit voorzitter Christel Elshout, Daniƫlle Buytendorp en kinderboekenschrijfster Dorien Drent, bekend van haar boek Peter de Panda kijkt met zijn neus, vonden zijn optreden imposant. Door de nadruk steeds op de goede plaats te leggen, nam hij zowel de jury als de goed gevulde zaal helemaal mee in het verhaal. Op alle punten waarop de jury beoordeelde, score hij zeer hoog.

Volgende week woensdag wordt de tweede ronde georganiseerd door de leesconsulenten van Biblionet Groningen. Deze vindt plaats in de bibliotheek van Zuidhorn. Olivier, en de winnaar van de ronde in Zuidhorn, gaan strijden met 15 andere regionale kampioenen in de halve finale. Daar wordt bepaald wie er door mogen naar de provinciale finale op 17 april, en tot Groninger Voorleeskampioen wordt gekroond.

De Groninger Voorleeskampioen mag ten slotte onze provincie vertegenwoordigen in de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei in Utrecht. In de landelijke finale strijden 12 provinciale voorleeskampioenen om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2024. 

Nationale Voorleeswedstrijd 
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. Het doel is om kinderen te motiveren om te lezen en hen enthousiast te maken voor kinder- en jeugdboeken.  

UIT DE KRANT