Leerlingen Dr. Nassaucollege draaien restaurant voor één dag

Afbeelding
actueel

NORG - Leerlingen van klas 1 van het Dr. Nassaucollege namen afgelopen week restaurant Norgerhout een dagje over. De leerlingen werkten in verschillende rollen in het restaurant. Zo was er een vormgever die de uitnodiging voor de gasten verzorgde, de menukaart ontwierp en de aankleding van de tafel in orde maakte. Daarnaast was er een gastheer/vrouw die de gasten ontving, die drankjes bracht naar de gasten en de gasten in de watten legde. In de keuken stond de chef om de gerechten te bereiden. De chef was verantwoordelijk voor de inkoop van de boodschappen, het maken van een begroting en het bedenken van de recepten. Tijdens de lessen research and development (R&D) hebben de leerlingen in deze diverse rollen samengewerkt. Hierbij draaide het vooral om de kwaliteiten die de leerlingen bezitten en hun motivatie voor een bepaalde rol. Dat hier goed over na is gedacht door de leerlingen bleek wel in het restaurant. Iedere leerling vervulde zijn rol met heel veel inzet, plezier en motivatie. De gasten gaven in hun reviews vooral 4 of 5 sterren, aangevuld met veel lovende woorden voor de leerlingen.

Eigenaar van Norgerhout, Tim van der Meulen was laaiend enthousiast over de leerlingen. ‘Zoveel inzet en passie om de gasten te verwennen! Van Italiaans eten tot Hollandse pot, allerlei keukens kwamen voorbij.’ Andersom kon zonder de hulp van Norgerhout dit project niet gedraaid worden, laten docenten R&D: Daphne Drenth-Stiekema en Sonja Smit dankbaar weten.

Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT