Eelder Bloemenkoor treedt op in een uitverkocht Winsinghhof

Afbeelding
Foto:
actueel

RODEN - Tijdens twee uitverkochte concerten in Theater de Winsinghhof in Roden, zong het EBK afgelopen zondag de (film-) sterren van de hemel. Met hun optreden ‘Sunday Afternoon at the Movies’, zongen de vierenvijftig koorleden, onder leiding van dirigent Mark Pepping, een uitgebreid repertoire van diverse bekende en minder bekende filmmuziek, zoals James Bond, A Star Is Born, The Greatest Showman, The Sound Of Music, As It Is In Heaven en verschillende Disney films.

Het EBK (Eelder Bloemenkoor) zong vijfstemmig en begon de voorstelling met het schitterende Over the rainbow van Judy Garland uit The Wizard Of Oz uit 1939. Meteen daarna zette een trompettist in de hoek van de zaal de zeer herkenbare begintune van The Godfather in, gevolgd door een medley van The Lion King en Help! uit de gelijknamige film van The Beatles uit 1965. Dat het EBK zowel kleine liedjes, als dramatische en meeslepende muziek als lekkere meezingers in het repertoire heeft zitten, werd hiermee meteen duidelijk. 

Het geheel werd aan elkaar gesproken door twee acteurs die vertelden dat maar liefst vijf nummers van het EBK genomineerd waren voor de zogenaamde Golden Tulip uitreiking in Las Vegas. Met een kleine knipoog stonden er dan ook twee grote Oscarbeelden bij de ingang van het theater. De live presentatie werd afgewisseld met een voice-over die in het kort iets vertelde over de filmmuziek. Achter het koor verschenen, op diverse manieren, beelden uit de betreffende films. Dit ging van kleine fragmenten tot filmposters en aan het eind een dansende Maria op een berg bij het nummer Climb Every Mountain uit The Sound Of Music. Al met al een verfrissende voorstelling met uitdagende nummers waaruit blijkt dat dit koor het zichzelf niet makkelijk heeft gemaakt. Zoals bekend van dirigent Mark Pepping, die zelf de muziek arrangeert, zitten de nummers goed in elkaar en komt iedere stemgroep evenveel aan bod. Check de website www.eelderbloemenkoor.nl voor de volgende optredens.

Afbeelding

UIT DE KRANT