Lab op Pad komt naar Museum Nienoord

actueel

LEEK - Op dinsdag 23 en woensdag 24 april strijken de onderzoekers van Lab op Pad neer in Museum Nienoord. Lab op Pad is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, waarbij erfgoedinstellingen vragen kunnen stellen over hun collectiestukken. Dit kan gaan om vragen als: hoe oud is dit object? Kunnen de verschillende verflagen van dit object worden blootgelegd? Kan dit document beter leesbaar worden gemaakt? Ter plekke worden de objecten onderzocht met geavanceerde apparatuur en kan een eerste resultaat worden gegeven.

Dinsdag worden collectiestukken van Museum Nienoord onderzocht. Op woensdag zijn erfgoedinstellingen uit de omgeving welkom met hun collectiestukken. Bezoekers van Museum Nienoord mogen tijdens de openingstijden langskomen om te zien hoe het onderzoek in zijn werk gaat. Museum Nienoord is vanaf april van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 uur t/m 17.00 uur.

Entree: € 7,50 voor volwassenen, kinderen t/m 7 jaar gratis, van 8 t/m 14 jaar €3,50. Museumjaarkaart en Vriendenpas zijn geldig.

UIT DE KRANT