Lionsclub Westerkwartier ontvangt Lionsclub Zeven

Afbeelding
Foto:
actueel

LEEK - Al sinds 1991 hebben beide clubs een goede en nauwe band met elkaar en jaarlijks wordt de jumelage (stedenband) op feestelijke wijze gevierd. De ene keer in Duitsland en de volgende keer in Nederland. In een weekend in het voorjaar treffen de clubs elkaar en verzorgt de ontvangen partij een interessant programma.

Onlangs was Lionsclub Westerkwartier de ontvangende partij en trakteerde de Duitse Lions en hun partners op een goed verzorgde lunch in het Grand Café Borg Nienoord in Leek. Dit is ook de thuisbasis waar de Lionsclub Westerkwartier haar tweewekelijkse bijeenkomsten houdt. Vervolgens werd het Gevangenismuseum in Veenhuizen bezocht en is met de “boevenbus” een tour door de omgeving gemaakt. ‘s Avonds is in Hotel van der Valk gedineerd en is de feestelijke avond afgesloten met een pubquiz. Na een gezamenlijk ontbijt werd hartelijk afscheid van elkaar genomen.

Lions zetten zich belangeloos in om anderen te helpen. Met zo’n 1,4 miljoen leden zijn ze al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld en vormen ze de grootste serviceorganisatie ter wereld. In Nederland zijn ruim 10.000 Lions in meer dan 435 Lionsclubs actief. Geen enkele club is hetzelfde. Lions nemen initiatief, stimuleren, organiseren en brengen partijen bij elkaar. Ze organiseren niet alleen acties om geld in te zamelen (fundraising), maar steken ook de handen uit de mouwen. Dit alles onder het motto: Lions helpen!

UIT DE KRANT