Altena bereidt zich voor op feestweekend

Afbeelding
Foto:
actueel

ALTENA - Het dorp Altena maakt zich op voor een weekend feest, traditionele kermis, Lentefair en oldtimerdag. De start van de traditionele kermis met zweefmolen en kinderdraaimolen is op vrijdag 24 mei vanaf 16.00 uur op het feestterrein naast het dorpshuis in Altena. ‘ s Avonds is er de beruchte oriënteringsrit voor auto’s , uitgezet en bedacht door Pieter Hogema. Het is een route van ca. 25-40 km, rondom Altena en in de kop van Drenthe. Hierbij moet je middels aanwijzingen een route rijden en onderweg kom je allerlei aanwijzingen, vragen en bemande posten tegen die je punten of strafpunten geven. Voor de oplettende lezer en rijder is het goed te doen, maar er schuilen heel veel “addertjes onder het gras”. De prijsuitreiking is ‘s avonds aansluitend na de rit, in de feesttent,  en is er voldoende tijd voor gezellig nakeuvelen onder het genot van een drankje. 

Zaterdag, vanaf 13.30 uur, is er een verassingsactiviteit voor de basisschooljeugd, er is een springkussen en vanaf 17.00 uur een rodeostier. In de loop van de avond zal er ook een wedstrijd worden gehouden voor jeugd en volwassenen: wie het langst op de rodeo stier blijft zitten. Vanaf 21.00 uur live muziek in de feesttent van partyband Sunshine. 

Zondag 26 mei staat geheel in het teken van de Lentefair en de oltimershow met rondrit van oude tractoren. De Lentefair belooft weer een gezellige markt te worden met vele standhouders rondom de vijver in Altena. In de vijver zullen demonstraties van modelboten zijn en in het dorpshuis geven de Vrije Truckers met hun modelvrachtwagens acte de préséance. De oude tractoren zullen vanaf ca 10.00 uur Altena binnen rijden naar hun opstelplaatsen. De traditionele rondrit (+-1,5 uur) vind plaats vanaf ongeveer 11.30 uur. In en rondom de feesttent is er de hele dag live muziek, startend met kamermuziek van trio Les Fantaseurs, accordeonmuziek, rockabilly van Shifting Gears en in de middag meezingen met de op 1 na bekendste act uit Altena, Hindrik en Ria van Unique. Het weekend wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van MCP ( Muziek Cultuur Peize) en de Gemeente Noordenveld , vele sponsoren en vrijwilligers van het dorpshuis en Vereniging Volksvermaken Altena.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT