Huiswerkbegeleiding jongeren in Roden Centraal

Afbeelding
Foto: Jan Medema
actueel

RODEN – Voor kinderen en jongeren vanaf 12 jaar is het tot aan de zomervakantie mogelijk om van 14.00 tot 16.00 uur op de vrijdagmiddag huiswerkbegeleiding te krijgen van vrijwilligers in de bibliotheek Roden Centraal. De start is na de meivakantie en er zijn geen kosten aan verbonden.

‘Roden Centraal is zeer geschikt om huiswerk te maken of om je voor te bereiden op examens,’ zegt medewerker Jaïr Tanasale van Welzijn in Noordenveld. Samen met de bibliotheek in Roden zet hij dit project op. Vrijwilligers zijn aanwezig en kunnen allerlei vragen beantwoorden over de leerstof en helpen met bijvoorbeeld het maken van een planning.

Jongeren die thuis geen bureau hebben, het thuis te onrustig vinden of van wie hun ouders niet kunnen helpen omdat ze de Nederlandse taal niet goed snappen, ziek zijn of laaggeletterd zijn, kunnen op deze vrijdagmiddag in Roden terecht. ‘Het is een gratis dienst. Maak je huiswerk in de bibliotheek is de oproep,’ legt hij uit.

Wil je meedoen, kom dan langs in de gele ruimte rechts achterin van Roden Centraal waar vrijwilligers je zullen begeleiden of neem contact op met WiN 050 3176500, service@stwin.nl , ook als je vrijwilliger wil worden.

.

UIT DE KRANT