Boeken inleveren voor de fameuze Roder Boekenmarkt

Afbeelding
Cultuur

RODEN - ‘It geat on’ was het gevoel, dat opkwam bij de vrijwilligers op de startbijeenkomst voor de volgende boekenmarkt op 28 en 29 december. Binnenkort gaan de meer dan 50 vrijwilligers ongeveer 90.000 boeken uitsorteren en verdelen over 11 rubrieken om daarna per rubriek een alfabetische volgorde aan te brengen. Omdat je op deze wijze als koper snel een boek kunt vinden, is de Roder Boekenmarkt niet alleen de grootste overdekte boekenmarkt maar ook de meest gewaardeerde. Voorzitter Arie van Klei was blij met de grote opkomst van de vrijwilligers. Mensen die boeken over hebben, er vanaf willen en ze een tweede leven gunnen, kunnen deze tussen 6 en 30 november inleveren. 

De boeken kunnen ingeleverd worden bij de boekenmarkt op Ceintuurbaan Noord 122 in Roden van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Ook kunnen boeken ingeleverd worden bij de Brinkhof in Norg en bij de bibliotheken in Leek en Peize. Daarna worden de boeken gesorteerd in elf rubrieken met aparte afdelingen voor speelgoed (puzzels, denkspelletjes) en geluidsdragers als Lp’s, Cd’s en Dvd’s.  Mensen die niet in staat zijn om de boeken te brengen kunnen een mail sturen naar roderboekenmarkt@gmail.com . Dan wordt in overleg naar een oplossing gezocht.

In de week voor Kerst wordt de kledingbank ontruimd en ook ingericht als boekenmarkt met een gezellige koek-en-zopie corner met soep, broodjes, koffie en gebak. Zo ontstaat de grootste overdekte boekenmarkt voor goede doelen in Nederland die geopend is op donderdag 28 en vrijdag 29 december op Ceintuurbaan Noord in Roden.

UIT DE KRANT