Winsinghhof biedt breed programma Muziek

Afbeelding
Cultuur

Bij de Winsinghhof willen we graag voor iedereen wat te bieden hebben. We houden in onze programmering rekening met alle verschillende soorten bezoekers: oud of jong, muzikaal of niet, van cabaret tot klassiek en van jeugdvoorstellingen tot muziek. Nu hebben we de komende tijd een aantal mooie muziekvoorstellingen op het programma.

Minka Zaal en Bart Westerveen staan op donderdag 16 november op de planken in De Winsinghhof met hun liedjesvoorstelling ‘Als je wil’! De liedjes van Als je wil zijn op zichzelf al kleine verhalende juweeltjes, maar samen vormen ze een nog groter geheel. Door samen te werken met een pianist, cellist, gitarist en kunstenaar is het een unieke voorstelling geworden.

Op zondag 19 november staat het Trio Alma Rosé in De Winsinghhof met een ode aan de prachtige muziek van joodse violiste Alma Rosé. Door middel van de muziek word je meegenomen door het leven van Alma. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ze gedeporteerd naar kamp Auschwitz. Dankzij haar viooltalent werd ze opgemerkt en werd ze dirigente van het meisjesorkest van Auschwitz. Deze door pianiste Carine de Winter gecomponeerde suite bestaat uit twaalf delen, een opening en een finale.

Gitarist Mart Hillen staat zaterdag 2 december in De Winsinghhof met zijn show ‘#1’, waarin hij zijn favoriete nummer 1-hits speelt. Wat is het populairste kerstlied, en welke Nederlandse nummers stonden ooit bovenaan de hitlijsten in het buitenland? Hits; muziek waar heel veel mensen van houden. In #1 speelt Mart ze op één gitaar, vertelt hij het verhaal over de nummers en waarom hij ze te gek vindt.

Kijk op theaterroden.nl/muziek voor ons volledige muziekprogramma.

UIT DE KRANT