JOH brengt Haulerwijk in Dickens sferen dankzij avondvullend kerstprogramma

Afbeelding
Foto: Eigen foto
Cultuur

HAULERWIJK – Nu de koude lucht langzaamaan een wit deken legt over het frisse landschap, breekt de tijd aan van warmte en behagelijkheid. Op vrijdag 15 december organiseert Jongeren Organisatie Haulerwijk, in samenwerking met SV Haulerwijk, de Dickens Family Fair ‘lichtjesroute’. Een sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud. De route voert bezoekers naast de vele kraampjes ook langs toneel, muziek en dans.

Nienke Doller van Jongeren Organisatie Haulerwijk kijkt uit naar de avond. ‘Het belooft een hele gezellige middag en avond te worden. Dankzij een subsidie van het Iepen Mienskipsfûns en een bijdrage van Bloeizone Haulerwijk hebben we dit weten te organiseren. De naam lichtjesroute komt voort uit het feit dat de hele voetbalkantine, waar het gehouden wordt, van binnen en buiten verlicht zal zijn.’ Doordat er meerdere activiteiten worden gehouden met de naam ‘lichtjes’, heeft het bestuur besloten de complete naam ‘Dickens Family Fair Lichtjesroute’ te geven. De JOH is vooral bekend door de organisatie van de Haulerwijk Fright Night, die dit jaar weer veel bezoekers wist te trekken. Hoewel Scrooge enigszins eng kan overkomen, probeert de organisatie zich juist te focussen op de gezellige kant van kerst. De voetbalclub beschikt over een nieuwe kantine en mede hierdoor wordt de avond georganiseerd, om meer reuring in het nieuwe pand te krijgen. ‘We hebben contact gezocht met SV Haulerwijk en zij stonden open voor onze ideeën. Zij zullen de horeca deze avond verzorgen.’ 

Een feest voor iedereen

Zoals de voetballers en supporters de sportkantine zonder enige moeite weten te vinden, hoopt de organisatie tijdens de Family Fair ook vele Haulerwijkers te trekken. Het is een feest van en voor de inwoners van Haulerwijk. Maar ook mensen van buitenaf zijn van harte welkom. Er valt in ieder geval genoeg te zien en te beleven. Centraal staat het verhaal van de gierige Scrooge. Door projecties wordt het verhaal van de man die drie geesten op bezoek krijgt verbeeld. Langs deze lichtgevende route zijn ook kraampjes te vinden die horen bij een mini-braderie. Hier kunnen de mooiste creaties worden gekocht zoals zelfgemaakte kerstkaarten en cadeauartikelen. Ook zal een chocolatier uit Bakkeveen de lekkerste producten verkopen. Een heerlijk broodje hamburger mag deze avond natuurlijk niet ontbreken, want van al die indrukken krijgt de mens honger. ‘En wat te denken van een heerlijk warm glas Glühwein. Op en top kerst. Zo brengen we iedereen al in de sfeer van deze gezellige maand.’ Kinderen kunnen zich wagen aan een speurtocht met leuke en spannende opdrachten.

Muziek, dans en toneel

Om het geheel af te maken zal Vrijstatig Volkje en de plaatselijke toneelvereniging Frysk en Frij de Family Fair voorzien van een flinke dosis toneel, muziek en dans in Dickens stijl. Vrijstatig Volkje bestaat uit middeleeuwse en sprookjesachtige figuren die al improviserend vele markten en feesten afstruinen. Ze weten het publiek elk keer weer mee te sleuren in hun ‘fantasierijke’ tijdperk. Frysk en Frij zal speciaal voor deze avond zich ook onder dompelen in deze bijzondere tijd en brengen warmte en behagelijkheid zoals men het nog nooit heeft ervaren. Ho, ho, ho, er is meer! ‘De kerstman is ook aanwezig met zijn arrenslee. Kinderen kunnen met hem op de foto en een brief achterlaten in een speciale brievenbus’, vertelt Nienke. JOH is blij dat de kerstman in zijn drukke voorbereidingen voor kerst nog een plekje vrij heeft kunnen maken. ‘Het is de eerste keer dat we zoiets ondernemen in de sportkantine, dus we hopen dat alle Haulerwijkers en andere geïnteresseerden op vrijdag 15 december ons Dickens Family Fair komen bezoeken.’ Aan het programma ligt het in ieder geval niet. JOH en SV Haulerwijk hopen op heerlijk winterweer om het plaatje compleet te maken. Vanaf 17.00 uur is iedereen welkom zich in de kerstsferen te dompelen. Locatie: Sportpark de Hichte, Scheidingsreed 1, Haulerwijk. Meer informatie: www.jongerenorganisatiehaulerwijk.jouwweb.nl.

UIT DE KRANT