Honderden kerstmannen lopen door Nienoord

Afbeelding
Cultuur

LEEK - Op zondagmiddag 17 december vindt voor de tweede keer de Santa Run Nienoord plaats. Inmiddels hebben bijna 300 kerstmannen en kerstvrouwen zich aangemeld om die middag met elkaar over Landgoed Nienoord te wandelen of te rennen. Je kunt je nog steeds aanmelden!

Een Santa Run is een spectaculaire activiteit, waarbij de deelnemers een route rennen, wandelen of slenteren. Alle deelnemers zijn daarbij verkleed als Kerstman! Een feestelijk, gezellig én sportief evenement dus.

De Santa Run wordt georganiseerd door Rotaryclub Roden–Leek. Coördinator Klaas Michiel Elema: “Vorig jaar was de Santa Run Nienoord een groot succes. Ook dit jaar hebben we alweer veel aanmeldingen. Het wordt een heel gezellige middag op het mooi versierde binnenplein van Borg Nienoord, natuurlijk met kerstmuziek en warme chocolademelk en glühwein. Wij organiseren dit om geld op te halen voor het goede doel, het Oogfonds. En het gaat ons er om dat we een leuke middag hebben met heel veel mensen op het mooie landgoed. Er doen ook veel mensen mee met hun sportclub of met de hele familie. Het startschot voor de Santa Run valt om 15.00 uur. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 2½ of 5 kilometer. Iedere deelnemer (jong, oud, hardloper of wandelaar) ontvangt een eigen kerstmanpak en na afloop een Santa Run medaille. Het kerstmanpak mag je houden.”

Natuurlijk is het zo dat hoe meer Kerstmannen en Kerstvrouwen er zijn, hoe leuker het is. Dus meld je aan via onze website en doe mee! Voor meer informatie en opgave: https://nienoord.rotarysantarun.nl/. Hou ook de Facebookpagina en het Instagramaccount van Rotaryclub Roden-Leek in de gaten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT