Gabriëlle Glasbeek, bekend van de Groninger cabaretformatie ‘Vrouw Holland’ speelt ‘Laat Gaan’ in Norg

Afbeelding
Cultuur

NORG - Zondag 28 januari speelt theaterformatie Glasboer, bestaande uit Gabrielle Glasbeek en gitarist Robert van der Tol in de Brinkhof in Norg. Na jaren op grote podia gestaan te hebben, zoekt Gabriëlle nu de intimiteit van de kleinere podia en dorpshuizen op. Gabriëlle wil hiermee terug naar de gemoedelijke, kleinschalige sfeer die ze nog goed kent vanuit de haar tijd bij Theater te Water.

Gabriëlle deelt in deze muzikale theatervoorstelling hilarische taferelen uit haar eigen leven. Ze maakt de balans op: zo halverwege een mooi leven met liefde en ander ongemak, heeft ze eindelijk even tijd voor zichzelf. Denkt ze. Er blijken twee vrouwen in haar hoofd te zitten, een extraverte en een introverte. Beide niet meer levend maar behoorlijk aanwezig. Het zijn oma en moeder, destijds allebei behept met de diagnose dementie. Stel dat deze ziekte ook in haar genen zit, dan kan ze maar beter het hier en nu proberen te vangen in beeld en muziek. Dat heeft de drang gevoed om deze herinnering helder te schetsen, raak en humoristisch.

‘Laat gaan’ gaat over terugkijken en accepteren dat je je herinneringen niet altijd in de hand hebt. Met vooroorlogse filmbeelden uit het familiearchief, dwarszittende en broze types maar ook ontroerende hilariteit, is ‘Laat Gaan’ een persoonlijke en intieme cabaretvoorstelling die qua energie geen lucht tekortkomt! De zaal gaat open om 14:00. 

Kaarten zijn met korting te verkrijgen via de site cultureleraadnorg.nl, bij DA Drogist Norg (contant) en Boekhandel Daan Nijman in Roden.

UIT DE KRANT

Lees ook