Vier unieke voorstellingen in Tolberter kerk

Cultuur

TOLBERT - Musicus, verhalenverteller en beeldend kunstenaar Lilian Dijkema woont sinds 2022 ‘achter de kerk’ in Tolbert. Door het dagelijkse uitzicht op dit middeleeuwse gebouw en wetende van de fijne atmosfeer binnen, was het voor haar min of meer onvermijdelijk dat er een creatieve presentatie in de kerk moest gaan komen. In samenwerking met vrienden gaat Lilian daarom in het voorjaar van 2024 4 kleine voorstellingen geven die zij de betiteling ‘Klinkende Stonde’ heeft gegeven. In deze 60-90 minuten durende ‘stonden’ staan verhalen en muziek centraal. Kortom: 4 zeer gevarieerde middagen die voor zowel jong als oud aantrekkelijk zijn. Op 28 januari staat de eerste op het programma. 

Lilian ervaart dat muziek en verhalen elkaar op wonderlijke wijze kunnen aanvullen, waardoor het geheel méér wordt dan alleen de tekst en klanken. De verhalen in deze serie variëren van teksten uit het einde van de 18e eeuw tot moderne sprookjes en een boekpresentatie. Ook de muziek omspant een groot spectrum qua tijd en instrumentarium. Hoewel de altviool ‘haar’ instrument is, zal Lilian ook andere instrumenten gebruiken bij het illustreren en omlijsten van de teksten.

Deze eerste Klinkende Stonde staat in het teken van het nieuwe boek ‘De Wijsheid der Dieren’ van Sjamaan Schedeldrager Searching Deer Jan Prins en zal behalve teksten uit het boek, ook zelfgeschreven liederen en mantra’s bevatten. Iedereen is van harte welkom om zich deze middag onder te laten dompelen in klanken en woorden, zelf heerlijk mee te zingen met mantra’s en liederen en wellicht een exemplaar van het nieuwe boek aan te schaffen. Medewerkenden: Jan Prins: tekst, zang Lilian Dijkema: tekst, altviool Hans Lutter: zang, gitaar Jann Ruijters: klankschalen. Locati: kerk Tolbert. Aanvang: 15:00 uur. Een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld. 

UIT DE KRANT

Lees ook