Kunstenaar Ary Terpstra helpt gezinnen uit Oekraïne

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Cultuur

RODEN – Nog tot en met 11 februari zijn in het kunstwinkeltje bij Kunstencentrum K38 aan de Kanaalstraat in Roden kunstvoorwerpen en schilderijen van Ary Terpstra te koop. De opbrengst gaat naar een goed doel. Hij wil de gehele opbrengst schenken aan gezinnen in Roden die de oorlog in Oekraïne zijn ontvlucht. Hij werkt hierin samen met vrijwilligers verbonden aan Hotel Langewold, waar Oekraïners worden opgevangen.

‘Ik hoop natuurlijk dat in het komend weekend veel mensen mijn kunstwerken gaan bezichtigen en nog beter, er eentje aankopen. Dat kan al vanaf 20 euro. Een best toegankelijke prijs. Ik heb 6 schilderijen en 20 woudsculpturen gemaakt. Dit is al jaren mijn kunsthobby. Als ik samen met mijn partner Liesbeth Plug door het bos loop vinden we altijd wel mooi vormgegeven takken, stobben of boomstronken. Daar heb ik veel moois van gemaakt. Soms met een vogeltje erop of een ander beeld. Bij mijn schilderijen werk ik met verdund plakkaatverf. Een speciale techniek. Daarna ga ik met een kroontjespen en Oost Indische inkt aan de slag. Resultaten zijn altijd verrassend.’

K38 is open van woensdag tot en met zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het Kunstwinkeltje is na de ingang aan de linkerzijde te bereiken. Er hoeft voor een kijkje in het Kunstwinkeltje geen entree te worden betaald.

UIT DE KRANT