Museum ‘t Steenhuus aan de slag tijdens NL Doet

Cultuur

NIEBERT – Museum ‘t Steenhuus in Niebert doet mee met de landelijke actiedag NLdoet, die dit jaar op zaterdag 16 maart plaatsvindt. Het museum roept vrijwilligers op om hun steentje bij te dragen aan een dag vol onderhouds- en opknapwerkzaamheden, om zo samen de deuren van het museum in topconditie te heropenen voor het nieuwe seizoen.

De actiedag begint om 9.00 uur met een ontvangst van de vrijwilligers met koffie en thee, gevolgd door een korte werkbespreking. Vervolgens gaan de vrijwilligers samen aan de slag om het museum een flinke poetsbeurt te geven. Het is niet alleen een dag van hard werken; er wordt ook voor de inwendige mens gezorgd met een verzorgde lunch rond het middaguur. Om 14:00 uur is het gedaan met de werkzaamheden, waarna het museum zich voorbereidt om op zaterdagmiddag 20 april om 13.30 uur weer feestelijk de deuren te openen voor het publiek voor het nieuwe seizoen.

Vrijwilligers gezocht

Museum ‘t Steenhuus is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen tijdens NLdoet en mogelijk ook gedurende het seizoen. Geïnteresseerden worden aangemoedigd zich op te geven via het e-mailadres steenhuus@museanuisniebert.nl onder het motto: ‘jouw hulp doet er toe’. Meer informatie over het museum en de deelname aan NLdoet is te vinden op: www.museanuisniebert.nl/welkom-in-t-steenhuus/.

UIT DE KRANT

Lees ook