Inschrijving volstrekt nutteloze bouwwerken op Folly Art tot 1maart

Afbeelding
Cultuur

NORG - Stichting Amonet uit Norg organiseert dit jaar voor de zesde keer Folly Art Norg. Het evenement trekt steeds meer belangstelling. De jubileumeditie in 2023 trok maar liefst 18.000 bezoekers. Iedereen die mee wil doen, heeft nog een maand de kans om een ontwerp in te sturen. Dat kan tot en met 29 februari 2024.

Folly Art Norg is een cross-over tussen beeldende kunst, architectuur, bouwkunst, landschap art en vakmanschap. De organisatie geeft ontwerpers een kans om een folly te realiseren en bezoekers de gelegenheid geven deze folly’s te bekijken in de fraaie natuurlijke omgeving van het Norger esdorpenlandschap in de gemeente Noordenveld (Noord-Drenthe).

Stichting Amonet daagt iedereen (studenten, kunstenaars, architecten en andere creatieven) uit om deel te nemen aan dit unieke evenement door een ontwerp voor hun folly in te sturen en kans te maken op de hoofdprijs van 5.000 euro. De vijftien folly’s zullen in 2024 tussen 28 juli tot en met 25 augustus in Norg te zien zijn. Naast de hoofdprijs kiezen ook de bezoekers hun favoriet. Dat is de winnaar van de publieksprijs.

Mee doen

Deelnemers krijgen een budget van maximaal 650,00 euro voor materiaal en er zijn een aantal randvoorwaarden waar de folly aan moet voldoen. Om precies te weten hoe het allemaal zit; kijk dan op de website www.follyartnorg.nl en/of vraag het ‘wedstrijdpakket FAN24’ aan met alle informatie, info@follyartnorg.nl

Inzending van het ontwerp kan tot 29 februari 2024. De organisatie leest en beoordeelt elke inzending, waarna er dertig inzenders een uitnodiging krijgen om hun ontwerp te pitchen. Uit deze dertig ontwerpen worden er 15 gekozen voor de follyroute. De selectie van de definitieve deelnemers is op 29 maart.

In 2023 vond met groot succes voor de vijfde keer Folly Art Norg plaats. Vijftien ontwerpers plaatsten langs een wandelroute van 7 km hun folly. Gedurende de maand augustus bezochten ruim 18.000 bezoekers de zeer gevarieerde folly’s en genoten van de prachtige omgeving. 

Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT