Oerlab afgesloten met Oogstfeest

Afbeelding
Foto: Tieme Dekker
Cultuur

NORG – Vier weken lang heeft Norg kunnen genieten van ‘Oerlab voor de toekomst’. Een UFO-landing op de Brinkhofweide bracht een mix van veel activiteiten met zich mee. Gericht op alle leeftijdsgroepen werden inwoners en organisaties benaderd om mee te denken over de toekomst.

Afgelopen weekend was er een Cultureel Oogstfeest met optredens, voordrachten van kunstenaars en er werd door het dorp een route gelopen waarbij alle elementen terugkwamen die de afgelopen vier weken zijn ontstaan.

Frederieke Vermeulen had als artistiek leider van Garage TDI de organisatie van het programma in handen. ‘De UFO bracht ons het thema ‘Voedingsbodem’. We stelden ons zelf de vraag ‘Waar gaat Norg van groeien en waar groei jezelf als mens van’. Dit maakte dat we contacten hebben gezocht met organisaties waaronder de basisschool, het Dr. Nassaucollege en Welzijn in Noordenveld. Zo bracht de creatieve club het onderdeel bodem creatief in beeld, werden er borden beschilderd voor de jeugdsoos, trad de band van het Dr. Nassaucollege op en konden inwoners elk weekend aanschuiven voor een lekkere maaltijd.’

Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT