Kerstboodschap – Dragoslav Milkovic

Afbeelding
de kerstboodschap
Kerst. De tijd dat onmiskenbaar gepaard gaat met kerstboom versieren, cadeautjes kopen en uitwisselen, lekker eten nuttigen, glühwein drinken en vaak veel warmte en liefde met familie en vrienden delen.
Een scenario waar ik me ook op verheug en nu al stiekem naar toewerk.
Maar zelf moet ik tegelijkertijd ook denken aan mensen die minder bedeeld zijn. Aan mensen die waarschijnlijk niet uitkijken maar deze tijd verafschuwen. Dit niet om de Kerst maar omdat het buiten koud, nat, kil en bar is en zij zelf vaak niet meer dan een goedkoop tentenzeil boven hun hoofd hebben. Hun associaties met de Kerst zullen minder vrolijk, warm en vooruitkijkend zijn. Alleen al in Turkije zijn er momenteel 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen die vaak onder mensonterende omstandigheden hun dagen moeten doorbrengen. Dagen vol angst, fysieke en psychische pijn en met weinig of geen vooruitzicht op een beter morgen. Gelukkig vindt een deel van vluchtelingen een veilig heenkomen in een westers land maar dit zijn de druppels op de gloeiende plaat. Er zijn nog teveel mensen op de vlucht, gezinnen die door oorlogsgeweld uit elkaar zijn gerukt en kinderen die niet naar school gaan en laat staan een kerstboom mogen hebben.
Aan alle lezers van De Krant wens ik een warme en gezegende kerst en alvast een vruchtbaar en  gezond 2019 toe! Geniet van al het moois maar vooral van elkaar! Maar sta ook even stil bij mensen die het minder goed hebben en realiseer je wel hoe goed je het zelf hebt. Wees daar dankbaar voor en zuinig op!
Dragoslav Milkovic
VluchtelingenWerk Noord Nederland

UIT DE KRANT