Lekker voetballen bij je huis

Afbeelding
Extra Nieuws

Beweging is ontzettend belangrijk en waarschijnlijk is dit ook iets waar we allemaal wel in zekere zin mee bezig zijn. Ook al staan we natuurlijk echt niet allemaal elke dag in de sportschool en zo zijn er ook heel veel andere manieren van beweging. We leven namelijk in een chaotische en snel veranderende samenleving, waar we elke dag weer in mee moeten gaan. Dit betekent dat we vaak ook drukke en volle dagen hebben, waarbij weinig tijd is voor sporten of bewegen. Toch hebben veel mensen vaak niet door dat je echt niet veel hoeft te doen om even een half uurtje te bewegen en zo kan je ook wat simpele activiteiten doen. 

Het belang van beweging

Je hebt vast wel vaak genoeg gehoord: “blijf bewegen”, “beweging is gezond” en “je lichaam heeft voldoende beweging nodig”. Er wordt vaak over beweging gesproken en hoe essentieel dit is voor je gezondheid. Door middel van beweging zorg je er niet alleen voor dat je lichaam gezond blijft, maar ook je geest. Veel mensen hebben vaak de veronderstelling dat beweging betekent dat ze elke dag een uur in de sportschool moeten staan, maar je kan bijvoorbeeld ook een half uurtje sporten met een rebounder voor voetbal.

De grote voordelen van beweging

Beweging is dus enorm essentieel, maar wat doet beweging nou eigenlijk met je lichaam en geest? Bewegen draagt bij aan een langer en gezonder leven, wat we uiteraard allemaal wel willen. Het vermindert de kansen op obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Zo zal je minder snel last krijgen van deze klachten en hier onder lijden. Naast deze fysieke effecten hebben sport en bewegen ook veel mentale effecten. Mensen die namelijk regelmatig bewegen zitten vaak een stuk lekkerder in hun vel en zo maakt je lichaam ook het stofje endorfine aan na het sporten.

Ga voetballen

Zoals je ziet zijn er dus enorm veel voordelen aan het bewegen en is dit ook essentieel om gezond in het leven te staan. Toch betekent dit echt niet dat je elke dag uren intensief moet gaan sporten, wat velen wel vaak denken. Je kan bijvoorbeeld ook een klein stukje wandelen of een dugout online kopen om in te rusten na het voetballen. Met een voetbaldoel in je tuin hoef je bijvoorbeeld niet je woning te verlaten om even te bewegen en kan je gewoon bij je woning een leuk potje voetbal spelen. Dit is natuurlijk ideaal na een drukke dag en zo is voetballen ook nog eens een hele leuke sport om uit te oefenen.

UIT DE KRANT