Kan Brobbey Ajax in de zomer verlaten?

Afbeelding
Extra Nieuws

Maar hoe staat het er nu voor met Bian Brobbey bij Ajax? Er gaan weer geruchten dat er een kans is op een overstap. Nog niet in de wintertransferperiode, maar mogelijk wel in de zomer. Lees er hier alles over. 

In de zomer van 2021 verliet Brian Brobbey Ajax voor RB Leipzig. Die overstap duurde niet lang. Na een jaar keerde Brobbey weer terug bij de Amsterdamse voetbalclub. Hij gaf toen aan dat het beter was geweest als hij het uitstapje naar Duitsland niet had gemaakt. 

Hoe gaat het met Brobbey bij Ajax

Na zijn terugkeer bij Ajax in 2022 wordt Brian Brobbey gezien als een van de belangrijkste spelers van Ajax. In de afgelopen tijd heeft hij maar liefst 9 goals weten te scoren. Bovendien heeft hij vier assists geleverd. Brian is dan ook een van de spelers die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de huidige vijfde plek van Ajax. Wie wel eens aan voetbalwedden doet, heeft vast wel gemerkt dat Ajax het een paar maanden geleden veel minder goed deed. Toen stonden ze op de laatste plaats in de Eredivisie. 

Hoewel Ajax er beter voor staat, is het niveau van Brian Brobbey ongeveer gelijk aan dat van een jaar geleden. Hoe het dan toch kan dat Brobbey momenteel een van de beste spelers is, heeft voornamelijk met de andere spelers te maken. Het niveau van de overige spelers is momenteel matig tot slecht. Alleen Brobbey weet op een goed niveau te presteren. 

Kansen voor Brian Brobbey 

Het feit dat Brian Brobbey momenteel een van de beste spelers van Ajax is, valt ook bij anderen op. Zo mocht Brobbey eind 2023 zijn debuut maken in het Nederlands elftal van Ronald Koeman. Dit zal ervoor zorgen dat nog meer ogen op hem gericht zullen zijn. Een goede kans om zich te profileren. 

Brian Brobbey naar Manchester United 

Er wordt hier en daar al voorzichtig gesproken over interesse vanuit Manchester United. Hoofdtrainer Erik ten Hag, voormalig trainer van Ajax, heeft Brian Brobbey naar verluidt al voorgedragen aan de clubleiding. Ondanks dat de geruchten niet bevestigd zijn, is het niet geheel onwaarschijnlijk. In 2022 toonde Manchester United ook al interesse. Brian Brobbey koos toen heel bewust voor een terugkeer naar Ajax.

Van een transfer in de winter is zeker geen sprake. Manchester United heeft momenteel niet voldoende financiën om groot nieuw talent aan te trekken. Mocht er een transfer plaatsvinden naar Manchester United dan zal dat op zijn vroegst in de zomer gebeuren. Als het aan Erik ten Hag ligt gebeurt dat zeker, maar hij is niet de enige die hier iets over te zeggen heeft.

Erik ten Hag was eerder trainer van Brian Brobbey bij Ajax. Dat was in de periode dat Brian de overstap naar RB Leipzig maakte. Erik ten Hag zei dat hij het spijtig vond dat Brobbey vertrok, maar hij respecteerde ook zijn keuze. Hij zegt dat het talent van de speler zelf is en niet van een voetbalclub. 

Andere aanbiedingen 

De verwachting is niet dat Brian Brobbey van andere grote clubs een aanbod krijgt. Andere spitsen hebben momenteel meer in huis dan Brobbey. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat Brobbey in de winter een overstap maakt naar een andere club. Als we kijken naar de zomer dan is de kans op een aantrekkelijk aanbod een stuk groter. 

Wat moet een nieuwe club voor Brian Brobbey neerleggen?

In 2021 liep het contract van Brian Brobbey bij Ajax af. Hij vertrok toen voor € 7,5 miljoen naar RB Leipzig. Na een jaar keerde hij terug naar Ajax voor € 9 miljoen. Sindsdien lijkt de marktwaarde van de Nederlands-Ghanese voetballer alleen maar te stijgen. Op 15 december 2023 stond de marktwaarde op € 15 miljoen. Het contract bij Ajax loopt nog tot 2027. Wie Brian Brobbey voor die tijd binnen wil halen moet waarschijnlijk een aardig bedrag neertellen. 

UIT DE KRANT