Hoe creëer je een 70’s interieur?

Extra Nieuws

Terug naar de jaren ‘70, een tijdperk waarin interieurontwerp een mix was van kleur, textuur en expressie. Maar hoe breng je die kenmerkende stijl van de jaren ‘70 over in je eigen huis? Wat is de essentie van het ‘70s interieur, en hoe kun je deze nostalgische stijl op een frisse en moderne manier integreren?


De jaren ‘70 in je huis

De jaren ‘70 waren een decennium van durf en diversiteit in interieurontwerp. Het was de tijd van psychedelische prints, aardetinten, weelderige stoffen en natuurlijk, de iconische aquariums. Het gaat erom deze elementen op een evenwichtige manier te gebruiken. Begin met een kleurenpalet dat de aardetinten van de jaren ‘70 weerspiegelt - denk aan mosterdgeel, avocado groen en oranjebruin. Deze kleuren kunnen dienen als basis voor je muren of als accentkleuren in accessoires en meubilair.

Meubels en decoraties

Meubels uit de jaren ‘70 hadden vaak afgeronde vormen en waren gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en rotan. Zoek naar vintage stukken of replica’s die de geest van die tijd weerspiegelen. Denk aan een fluwelen bank, een salontafel van teakhout of een stoel met een opvallende geometrische vorm. Vergeet de macramé wandkleden, de shaggy vloerkleden en de opvallende lampen niet. Deze elementen dragen allemaal bij aan de authentieke sfeer van de jaren ‘70.

Groen!

Planten waren een essentieel onderdeel van het interieur in de jaren ‘70. Ze brengen niet alleen leven in je huis, maar versterken ook de connectie met de natuur, een belangrijk aspect van het decennium. Grote bladplanten zoals de Monstera of de Rubberboom zijn perfect voor een ‘70s look. Zet ze in een simpele pot of, voor extra retro punten, hang ze in een macramé plantenhanger.

Iconische aquariums

Geen jaren ‘70 interieur is compleet zonder het iconische aquarium. In die tijd waren aquariums niet alleen een hobby, maar ook een belangrijk decoratief element. Een goed geplaatst aquarium kan dienen als een levend kunstwerk, dat beweging en kleur toevoegt aan je ruimte, zeker met een stromingspomp. Kies voor een eenvoudig, strak ontwerp dat de sfeer van de jaren ‘70 aanvult, maar met de technologie van vandaag, en natuurlijk van een goede aquarium winkel.

Modern comfort

Hoewel we de stijl van de jaren ‘70 willen nabootsen, betekent dit niet dat we het moderne comfort en de technologie moeten opgeven. Integreer moderne apparaten en systemen op een manier die niet afleidt van de retro sfeer. Denk aan slimme luidsprekers verborgen in vintage-look behuizingen of moderne televisies gemonteerd in een retro tv-meubel.

Kortom, een ‘70’s interieur gaat om kleur, vorm en materiaal, maar zonder overdrijving of karikatuur. Zo maak je een ruimte die een eerbetoon is aan de jaren ‘70, maar toch fris en hedendaags aanvoelt. Het gaat erom de geest van het decennium te omarmen - een tijd van vrijheid, expressie en verbinding met de natuur. Succes!

UIT DE KRANT

Lees ook