Tuinhuizen met overkapping op maat bestellen

Afbeelding
Foto:
Extra Nieuws

Tuinhuizen zijn een uitstekende manier om meer woonruimte te creëren. Wanneer je vanuit huis werkt, wil je mogelijk een eigen ruimte hebben waar je rustig kunt werken. Niet iedereen beschikt over een extra kamer, die kan worden omgetoverd tot een kantoorruimte. Een tuinhuis is dan een extra woonruimte in de achtertuin, wat dienst kan doen als kantoor. De populariteit van tuinhuizen is dan ook aanzienlijk toegenomen, omdat menigeen de potentie herkend in wat een tuinhuis kan bieden. Het is al lang niet meer enkel een ruimte die wordt gebruikt als schuur voor het opslaan van tuinmeubelen, gereedschap of machines. Er zijn verschillende soorten tuinhuizen waaruit je kunt kiezen en ook het materiaal waaruit deze worden opgebouwd, verschilt per model. Afhankelijk van je budget en toepassingen, kun je een keuze maken uit een ruim aanbod aan tuinhuizen.

Tuinhuizen met overkapping

Er zijn tuinhuizen die worden gebruikt als schuur, opslagruimte, hobbykamer of kantoorruimte. Wanneer je serieus aan de slag wilt met het plaatsen van een tuinhuis, dan kies je een tuinhuis van duurzaam hout die bovendien nog iets extra’s biedt. Tuinhuizen met overkapping maken het mogelijk om in pauzes even heerlijk buiten te gaan zitten, in loungestoelen onder een afdak. Ook wanneer het regent kun je zo even naar buiten en een frisse neus halen in de eigen achtertuin, zonder dat het nat of koud wordt. Een tuinhuis wordt zo multifunctioneel, waarbij je zowel van een binnen- als buitenruimte kunt genieten van een werkruimte in de achtertuin. Onder de overkapping kun je een zitplaats realiseren, waar je aangenaam kunt genieten van een welverdiende   rustpauze of onderbreking.

Tuinhuizen op maat

Naast bestaande modellen kunnen tuinhuizen op maat worden besteld. Afhankelijk van de individuele behoeften zijn tuinhuizen aan te passen en kun je de omvang, het formaat, het materiaal en decoraties zelf bepalen. Een tuinhuis wordt zo precies opgebouwd naar eigen verwachtingen, zodat deze aansluit bij wat jij nodig hebt. Je kunt beslissen welke dakbedekking je wilt kiezen, hoe groot het tuinhuis moet zijn, of er ramen in moeten of dat een aanvullende overkapping wenselijk is. Een tuinhuis vormt een waardevolle toevoeging in menig achtertuin. Deze kun je zoveel uitbouwen als jezelf wilt. Je kunt een overkapping plaatsen of een veranda tegen het tuinhuis aan plaatsen. Hiervoor kan eveneens uitstekend hout, zoals Douglas hout of Lariks hout worden gebruikt. In dat geval weet je dat jouw tuinhuis is gebouwd van duurzaam hout met een lange levensduur. Je zult dus lang kunnen genieten van deze aanvullende woonruimte in de achtertuin.

Luxe inrichten van achtertuin

Een waardevolle tip voor het luxe inrichten van jouw tuin, is het plaatsen van een tuinhuis. Dit geeft werkelijk een meerwaarde aan het gebruik van de achtertuin, doordat een tuinhuis kan dienstdoen als extra woon- of kantoorruimte. Zelfs als je er niet in gaat werken, kun je hier even in terugtrekken en genieten van een eigen mancave of relaxruimte.  Even tot rust komen van de drukte in huis en eventueel een hobby uitoefenen, zonder dat je iemand stoort.  Een tuinhuis is een luxe aanwinst voor menige achtertuin.

UIT DE KRANT

Lees ook