Tips om jouw tuin zomer klaar te maken

Afbeelding
Extra Nieuws

De zomer staat bijna voor de deur en dat betekent dat het hoog tijd is om jouw tuin klaar te maken voor de warmere dagen. Een goed voorbereide tuin biedt niet alleen een heerlijke plek om te ontspannen, maar is ook de perfecte setting voor zomerse barbecue-avonden en gezellige bijeenkomsten met familie en vrienden. Hieronder volgen enkele essentiële tips om jouw tuin optimaal te benutten deze zomer.

Creëer comfortabele zitgelegenheden

Een van de belangrijkste aspecten van een zomerklaar tuin is voldoende en comfortabele zitgelegenheden. Investeer in een goede set tuinmeubelen die zowel stijlvol als duurzaam is. Zorg voor voldoende stoelen en een ruime tafel waar je met het hele gezin of een groep vrienden aan kunt zitten.

Het belang van een goed buitenkleed

Bij het inrichten van je zithoek mag een mooi buitenkleed niet ontbreken. Overweeg om een buitenkleed te kopen dat speciaal ontworpen is voor gebruik buitenshuis. Deze kleden zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen regen en zonlicht en voegen comfort en stijl toe aan je tuin.

Voeg kleur toe met bloemen en planten

Bloemen en planten zijn essentieel voor het creëren van een levendige en uitnodigende tuinatmosfeer. Kies voor zomerbloeiers die niet alleen mooi zijn, maar ook lang bloeien. Denk aan petunia’s, geraniums en lavendel, die ook nog eens heerlijk ruiken.

Kies de juiste accessoires

Naast planten kunnen de juiste accessoires je tuin ook een enorme boost geven. Denk aan sfeervolle verlichting voor de avonden en decoratieve elementen zoals tuinbeelden of een waterornament.

Plan voor schaduwrijke plekken

Zorg voor voldoende schaduwrijke plekken in je tuin om de hete middagzon te ontvluchten. Een pergola of grote parasol biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar creëert ook een gezellig hoekje in de tuin.

Overweeg een zachte ondergrond

Voor wie van plan is om een nieuw vloerkleed voor binnen te kopen, kan het interessant zijn om dit door te trekken naar de buitenruimte. Als je een vloerkleed koopt dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden, zorg je voor een harmonieuze overgang van het interieur naar de tuin.

Maak je tuin avondvriendelijk

Zorg dat je tuin ook ‘s avonds een aangename plek is door het plaatsen van sfeervolle buitenverlichting. Denk aan lantaarns, solarlampen en string lights die je tuin een magisch gevoel geven zodra de zon ondergaat.

UIT DE KRANT

Lees ook