Mannenkoor Leek treedt samen met Oekraïens mannenensemble op

Afbeelding
Feestdagen Special

LEEK - Op zaterdag 16 december, aanvang 20.00 uur,  geeft het beroemde mannenensemble Orpheus uit Lviv Oekraïne samen met het Chr. Mannenkoor Leek een concert in de Hoeksteenkerk in Leek. Het Ensemble, wat tot de beste ensembles van Oekraïne behoort heeft van de regering toestemming gekregen om een aantal concerten in Europa te gaan verzorgen.

Veel optredens in eigen land zijn voor het ensemble vrijwel onmogelijk door de situatie in de Oekraïne. Om toch hun families te kunnen onderhouden geven ze nu verschillende concerten in diverse Europese landen. Dit concert is uniek te noemen voor Noord-Nederland aangezien er in het noorden maar twee concerten worden verzorgd door dit ensemble. In de middaguren van zaterdag 16 december 2023 geeft het ensemble een besloten concert voor de bewoners van zorgcentrum Vredewold in Leek. Het concert is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van de gemeente Westerkwartier. Daardoor zijn de entreeprijzen beperkt gebleven. Kaarten, in de voorverkoop 12,50 euro en aan de kassa 15.00 euro. De kaarten zijn te bestellen via info@skleek.nl en via leden van het Chr. Mannenkoor Leek. Vanaf 5 december 2023 zijn de kaarten te kopen bij Biocorner Easyhobby Tolberterstraat 19 Leek of boekhandel Daan Nijman Heerestraat 87 9301AE Roden.

Wie de Oekraïners een warm hart toedraagt en deze mensen in de winter wil ondersteunen, kan ook een gift overmaken op bankrekening NL34RABO 0302435549 t.n.v. Stichting Klassiek Leek e.o. De stichting zorgt ervoor dat de giften op de juiste plek terechtkomen.

UIT DE KRANT