‘We gaan er voor, ondanks de concurrentie’

in de spo[r]tlight

RODEN – In Roden wordt zaterdag 21 juni de Univé Run van Roden gehouden. ‘ Er is die dag werkelijk van alles te doen in de regio. Er zijn legio andere sportevenementen en dus hebben we stevige concurrentie’, zegt Alex Jager. ‘Toch gaan we er uiteraard voor. De Run van Roden zal weer een prachtig sportevenement worden.’

De meeste voorbereidingen zijn al afgerond voor de 32e Unive Run van Roden. Het is nu aan de atleten om op de laatste trainingen de puntjes op de i te zetten voor een goede prestatie tijdens de Run. De basisscholieren hebben van nature een geweldige conditie en doorzettingsvermogen, ook zonder training is een 1K-run of een trimloop geen enkel probleem. Sommige deelnemers gaan voor een topprestatie of een eigen PR, anderen willen gewoon lekker rennen. Bij de halve marathon voor mannen ligt de lat hoog, het parcoursrecord  is 1.11.17 uur. Bij de dames ook trouwens: 1.31.49 uur. Wie deze tijden verbetert, ontvangst honderd euro bonus (maximaal voor drie lopers per categorie), naast het prijzengeld voor de nummers 1,2 en 3. Er staan vast een aantal toppers aan de start op jacht naar het parcoursrecord. Bij de 1K-run ontvangen alle winnaars een mooie cadeaubon, te besteden bij Intersport Roden en natuurlijk een beker en een medaille. Na afloop ontvangen alle deelnemers een flesje AA-drink en een medaille. Voor de basisscholieren is er ook nog een cadeautje van Fitnesscentrum Roden, een verloting op startnummer en een ballonnenwedstrijd en niet te vergeten een springkussen. De inschrijfkosten zijn bewust laag gehouden, de Scholieren trimloop kost bijvoorbeeld slechts drie euro. De organisatie verwacht zo’n 500 deelnemers en een gezellige drukte in het centrum van Roden.
De 31e Univé Run van Roden is succesvol verlopen dankzij veel vrijwilligers en een mooi aantal deelnemers. Het organisatieteam is voor deze editie uitgebreid met wedstrijdleider Bauke Seldentuis, zodat ze nu met vijf man sterk de voorbereidingen kunnen oppakken. ‘Onze drie sponsors Univé, Fitnesscentrum Roden en Intersport Superstore Roden hebben alle drie het sponsorcontract verlengd tot en met de editie van 2016. De komende  edities van de Run van Roden zijn dus financieel gedekt. We zijn onze sponsoren zeer dankbaar’, zegt Jager, zelf zoals bekend ook fanatiek loper. Net als tijdens voorgaande jaren zal ook nu wat betreft de inschrijving gebruik gemaakt worden van de ruimte in de Winsinghhof.
Wat de Run van Roden onderscheidt ten opzichte van andere lopen? Het sportevenement biedt ruimte aan iedereen. Aan dik, dun, jong en oud. Iedereen kan op zijn of haar niveau wel aan één van de onderdelen deelnemen. Dát maakt het een uniek evenement, net als de clinics die in aanloop naar het evenement gehouden worden. De organisatie stoomt in een aantal weken (beginnende) lopers klaar voor de Run van Roden. De clinics slaan aan, want meestal blijven de mensen lid van de loopgroep en worden het trouwe deelnemers aan de Run  van Roden.
Het parcours van de Univé Run van Roden halve en kwart marathon en de Intersport Superstore Estafette Run is gelijk en gaat door het oude en gezellige centrum van het Brinkdorp Roden en het aangrenzende Mensinghebos. U loopt enkele ronden en komt zodoende diverse keren door het dorp, waar u aangemoedigd wordt door vele toeschouwers. Het parcours is volledig autovrij. In het dorp loopt u over klinkers en asfalt, in het bos over verharde zandpaden. Met recht kunnen we spreken van een fantastisch, uniek parcours. De Fitnesscentrum Roden Scholieren Run en de 1K-Run hebben een eigen parcours van 1 km lang. Het parcours voert over de Brink naar de Mensingheweg en via het landgoed Havezathe terug naar de BrinkHet parcours is volledig afgezet en dus auto- en fietsvrij en uiteraard volledig autovrij.
Inschrijven kan via internet www.runvanroden.nl tot en met donderdagavond 19 juni 24.00 uur. Inschrijven kan ook op zaterdag 21 juni vanaf 14.00 uur in de Winsinghhof. Voor de 1K-run is inschrijven via internet verplicht.

Naam:    Univé Run van Roden
Onderdelen:     Univé halve en kwart marathon
    Fitnesscentrum Roden Scholieren en 1K-run
    Intersport Superstore Estafetterun
Start:     16.00 uur
Informatie:     www. Run van roden.nl

UIT DE KRANT