Noordenveldcup

|
| Foto: |
in de spo[r]tlight

Hét alternatief voor de koude, gure winter

REGIO – Voetbal is een zomersport, zo oordelen steeds meer mensen. Toch moeten de voetbalclubs in Noordenveld ook de winter door. Sinds zes jaar is daar de Noordenveldcup voor, een gezamenlijk initiatief van de voetbalclubs in Noordenveld. Vanaf eind december tot en met begin februari worden elke zaterdag in de sporthallen van Roden, Peize en Norg derby’s gespeeld. En de kinderen kijken er nu alweer naar uit. Inzet: een medaille voor elke deelnemende speler.

Het idee ontstond toen een aantal clubs met de handen in het haar zat wat betreft het winterprogramma. Wat te doen? ‘Een aantal clubs deed mee aan de zaalvoetbalcompetities van de KNVB. Op zich prima, maar dan moest je soms voor één wedstrijdje toch behoorlijk ver rijden. Dat was verre van ideaal. Op de velden kun je in de wintermaanden vaak niet zijn en toen hebben we clubs in Noordenveld de koppen bij elkaar gestoken’, zegt Albertus Hamstra, sinds het begin van het evenement betrokken bestuurslid. ‘Het resultaat werd de Noordenveldcup. Het concept stond meteen. En eigenlijk is er niet zoveel aan veranderd. Dit evenement biedt alleen maar voordelen. Clubs hoeven niet ver te reizen en er worden alleen maar derby’s gespeeld. Iedereen kent elkaar. De Noordenveldcup is een schot in de roos gebleken. Het is hét alternatief voor de koude, gure winter.’

Overigens is de Noordenveldcup in alle opzichten een voorloper gebleken. De samenwerking tussen de clubs in Noordenveld bijvoorbeeld, is sinds de start van de Noordenveldcup van de grond gekomen. Tegenwoordig speelt ook de jongste jeugd een vier tegen vier competitie (op het veld) tegen elkaar. En zo is er nog veel meer mogelijk, en die mogelijkheden zullen ongetwijfeld nog benut worden.

De Noordenveldcup is dit jaar toe aan alweer de zesde editie. Net als vorig jaar is Univé Mijn Makelaar (Jan Hut) de hoofdsponsor van het evenement, waaraan honderden voetballertjes deelnemen. Hut heeft wat met voetbal. Hij was zelf actief speler. Leuk is verder dat Hut’s beide zoons vorig jaar als scheidsrechter bij het evenement actief waren. Een zeer betrokken hoofdsponsor dus.

Dick Blommers – de afgevaardigde van ONR- had dit jaar weer een heel karwei om de verschillende speelschema’s te maken. Toch slaagde hij er weer in. Inmiddels staan zowel de poule-indeling als het wedstrijdschema weer online. F-junioren: Poule A: Gomos F1, Roden F1, ONR F1, Peize F1 en Roden F2. Poule B: Nieuw Roden F1, ONR F2, Roden F3, Roden F4 en Peize F2. Poule C: Roden F5, Roden F6, Peize F3, Veenhuizen F1 en ONR F1. Poule D: Nieuw Roden F2, Peize F4, Roden F7, Roden F8, Roden F9, ONR F4 en Gomos F2. E-pupillen: Poule E: Roden E1, Peize E1, Gomos E1, Roden E2 en ONR E1. Poule F: Peize E2, ONR E2, Gomos E2, Roden E3 en Roden E4. Poule G: Peize E3, Gomos E3, Roden E5, Roden E6 en Veenhuizen E1. Poule H: Roden E9, Nieuw Roden E1, ONR E3, Roden E7 en Roden E8. D-junioren: Poule J: Roden D1, Peize D1, Peize D2, Gomos D1, Gomos D2, ONR D1 en ONR D2. Poule K: Nieuw Roden D1, Gomos/Veenhuizen D3, Gomos/Veenhuizen D4, Roden D2, Peize D3 en Peize D4. Poule L: Peize D5, Roden D3, Roden D4, Nieuw Roden D2, Veenhuizen D1 en ONR D3. Poule M: Roden D5, Roden D6, ONR D4, Peize D6, Peize D7, Gomos D5. Poule N: Roden D7, Roden D8, ONR D5, ONR D6, Gomos D6 en Peize D8.

Nog een paar wedstrijdjes op het veld en de kinderen kunnen dus de warme zaal in. Kinderen – maar zeker ook ouders- kijken er naar uit. De Noordenveldcup is een niet meer weg te denken voetbalevenement in de gemeente!

Noordenveldcup
Van: eind december 2014-begin februari 2015
Organisatie: de gezamenlijke voetbalclubs in Noordenveld
Contactpersonen: Eric de Vries (Gomos), David Bartman (Peize), Vera Mol (Veenhuizen), Dick Blommers (ONR), Albertus Hamstra (VV Roden) en Bianca den Hartog (Nieuw Roden).
Nieuws, uitslagen, wedstrijdschema’s en foto’s zijn te vinden op www.noordenveldcup.nl.

|

UIT DE KRANT

Lees ook